Monday, February 04, 2008

selle aasta esimene suusasõit

Proovisin täna ära paljukiidetud-paljukirutud Trummi kunstlumeringi. 1.33-kilomeetrisel ringil tiirutades omandas sõna "suusastaadion" uue ja kurjakuulutava tähenduse. Ilmselt saab tulevikus staadionijooksude kõrval levinud spordialaks ka "staadionisuusatamine".

Lumi oli küll väga must, aga sõita oli üsna talutav. Üksluisele tiirutamisele lisasid vürtsi kaks ristumist, mis mõlemad parasjagu ohtlikud - üks jäise kurviga väikesel laskumisel ja teine heki vahelt väljasõidul, kus nähtavus väga piiratud. Minu kolmeteist tiiru jooksul muutus aga raja seisukord üsna tuntavalt viletsamaks, tundub nii et kui Peep Taimla kiiremas korras midagi lohutavat ei luba, siis jätkub rada veel mõneks päevaks ... ja minul jääbki selle talve, selle aastanumbri sisse üks suusasõit.

PS. Plaan oli tegelikult hästi rahulikult suuska libistada, aga plaaniks see jäigi - kesk rahmeldavaid suusatajaid tõusis endalgi tempo planeeritust tiba kõrgemale - 1:04:39 ja 17.4 kilomeetri jooksul oli keskmine pulss 161 ja max 168, kulutatud sai 1 147 kcal.

No comments: