Monday, April 13, 2009

Põlva MK MV öises orienteerumisjooksus

Selleks, et kõik ausalt ära rääkida, tuleks vist alustada sellest, et pea kogu eelneva nädala veetsin Venemaa avarustel, täpsemalt Äänisjärve (Onega järve) ääres, linnakeses nimega Võtegra. Plaan oli kolmapäevaga kõik tööd lõpetada ja siis neljapäeva õhtuks koju jõuda, aga objektiivsetel asjaoludel sain tagasiteele asuda alles neljapäeva õhtul. Muide, Võtegras oli pool meetrit lund ja õhutemperatuur kõikus hommikusest, -15°C jahedusest  õhtuks +3°C soojakraadideni. Tänu öistele külmakraadidele olid teed veel enam-vähem läbitavad, ehkki kohati kiirusega 20 km/h.

Tagasitee eredamad hetked pärinevad öisest Peterburist, kus ilmselt päevastest ummikutest ära vaevatud autojuhid kihutavad kohati kiirusega 100+ … ja seda hoolimata arvukatest miilitsatest, kel öösel tõeline lõikuspidu on. Tagasiteel Peterburist Ivangorodi teen võidusõitu ühe vene numbrimärkidega Volvo XC90-ga, kes minust küll kolm korda mööda kihutab ja eest kaob, aga ka kolm korda miilitsale trahvi maksab ja piirile ikkagi minust viis minutit hiljem jõuab. Piiril on Venemaa pool umbes nelijakilomeetrine veoautode järjekord ja Eesti pool peaaegu sama … lisaks Eesti poolel 50-meetrine inimsaba, ja seda kell kolm öösel!

Lauluväljaku juures puhun märulipolitseile veel viiesekundilise vilepilliloo ja kell kuus hommikul uinun kodus momentaalselt.

Hommik (või on see juba lõuna) saabub igatahes häbematult ruttu. Mingis meeltesegaduses registreerisin ennast ka Põlva Maakonna lahtistele meistrivõistlustele öises orienteerumisjooksus ja nii pakime kiirelt asjad ja asume üle Rapla Tartu poole teele. Tartus jääb Maare Virvega maailma asju paika panema ja veini hävitama, mina võtan suuna Mammaste Spordibaasi poole.

Rada 6.61 km ja 19 kontrollpunkti, selle hooaja esimene orienteerumisstart. Esimese stardiga juhtub enam-vähem sama asi, mis tavaliselt esimese vasikaga – muidu on täitsa tore, aga need suusarajad, mille kulgemise suunad mingile normaalsele loogikale ei allu, suudavad mind päris põhjalikult segadusse ajada. Vana mees Sixten saab eelmise aasta eest revanši. [tulemused]

Sõidan tagasi Tartusse, kus Maare on vahepeal kustunud ja nii asendan teda nii veinijoomises, kui ka maailma asjade üle targutamises.

No comments: