Thursday, June 20, 2013

Tallinn City Race

Mõnus ilm, mõnus rada, mõnus enesetunne … ee … enesetunne oli täpselt nii mõnus, kui see saab olla pärast kuutteist tundi ja 1 350 kilomeetri läbimist. Ehk siis teisipäeval, pärast tööpäeva lõppu alustasin tagasiteed kusagilt middle of nowhere, külast nimega Oktjabrsk, ning olin kodus kolmapäeva hommikupoolikul. Enne õhtust linnajooksu jäi aega isegi puhkamiseks.

kaart liikumisteekonnagaRada 4.1 kilomeetrit ja 24 kontrollpunkti. Alustan tempokalt, aga riske ei võta, keerulisematel kohtadel jään paar korda lausa seisma, et läbipääsud rahulikult välja lugeda.

Kuuendasse kontrollpunkti valin veidi pikema variandi, et vältida rahvarohket Viru tänavat. Teen kuuenda punktiga ka väikese „näpuka“, kui loen punkti numbriks 39, aga kohale jõudes leian hoopis punkti number 38. Punktikoht tundub kaardi järgi õige ja legendi kontrollides veendun, et minu punkti number peabki olema 39.

Järgmine viga tuleb kaheksanda punktiga, kus otsetee jääb märkamata. Hea etapp on 11 – 12, kus mina valin kõige pikema variandi, kaotades sellega Nikitinile 12 sekundit. Suurem viga, 20 sekundit, tuleb punktiga 14, kus kiirus läheb üles ja kaardilugemine jääb lahjaks. Teen punkti rajoonis kaks seisakut enne, kui punkti leian.

Jooksu lõpp läheb käest – siis, kui tundub, et kõik on tehtud, suudan alustuseks teha veidi vale teevaliku, millega kaotan 10 sekundit. Pärast seda, väga lihtsal etapil, ei loe kaarti korralikult ja siin tuleb võistluse suurim viga, peaaegu 40 sekundit.

Finišis kaotan Nikitinile 52 sekundit ja olen teine, kusjuures oma esikoha mängisin maha sisuliselt viimase neljasaja meetriga. Aga tegelikult ei kurda, Nikitin ON tugev ja eks magamata öö hakkas kah lõpus ilmselt tunda andma [tulemused].

Tallinn O-Week 2013

Nüüd on võimalus reedel revanš võtta, Paukjärve tõotab head läbitavust ja suuri jooksukiirusi, mis mulle peaks sobima.

No comments: