Monday, May 23, 2011

APEX, Breithorn

Klein Matterhorn [22.05.2011 09:30 +02:00]Esimesed muudatused plaanidesse tegime pool tundi pärast Šveitsi saabumist. Loobusime esimesest ööst võistluste ametlikus ööbimiskohas, Balmers campingus ja sõitsime selle asemel Zermatti, et teha väike aklimatiseerumistripp.

Hommikul, parast sööki, asjad juba pakitud, seame sammud Zermatt ZBAG suunas, et sõita gondliga üles, Klein Matterhornile (3 920 m). Meie kapten Tuomas, kel omadus serveerida kõike veidi mustemates värvitoonides, kui asi tegelikult väärt, räägib, et üleval on võimalik kuni -15° C. Kui mina siis gonglis EA 8-hours kreemi külma vastu näole määrin, on teised poisid tänulikud, kui ka neile kreemi pakun.

[22.05.2011 11:38 +02:00]Klein Matterhornil, kust jalutuskäiku alustame, on õhutemperatuur umbes nullis, ilm pilves ja kohati sajab lund. Breithorni all paneme alla kassid ja võtame julgestusköide. Tegelikult polegi ilm nii hull, kohati piilub pilvede vahelt isegi päike. Tagasiteel koorin enamuse riietest, mis külmahirmus selga aetud.

Alla jõudes avastavad soomlased prille eest võttes, et see üldse mitte nii lihtne pole, võtavad, mis võtavad, aga valged prillid jäävad ikka ette. Küsivad siis minult, et mis päikesekreem see selline oli … Heiti päikesekreem on meil nüüd parooliks.

Nüüd on tehtud ka esimene rattaots Interlakenis, tutvutud linnaga, kaasvõistlejatega, pakitud varustust ühest kotist teise jne, jne. Homne hommik algab kohustustusliku varustuse kontrolliga. siis saab kaardid ja legendi ja lõpuks ometi aimu, mis meid on ees ootamas.

No comments: