Monday, July 03, 2006

Eestlane tuli Leedu meistriks

Eilne Sportnet kirjutab:

Tunamullune Eesti meister Priit Ailt võitis Leedu lahtised meistrivõistlused. Nelja riigi - Leedu, Läti, Valgevene ja Eesti - esindajate konkurentsis tõi Priit kastanid tulest ajaga 2:01.01. Teiseks tuli Valgevene esindaja Nikolai Jermolajev 2:02.34-ga. Hea etteaste oma elu teisel olümpiadistantsil tegi ka juuniorite hulka kuuluv Kirill Kotšegarov, kes ajaga 2:03.53 saavutas eliidis kolmanda koha. ...

Miks mulle see uudis nii südamelähedane on? Olen tegelikult kogu aeg imetlenud triatleete, kes suudavad läbida raudmehe distantsi. Praegu oli küll tegemist olümpiadistantsiga, aga ma ei kahtle, et Priit tulevikus ka täispika distantsi ette võtab. Eelmisel aastal oli meil võimalus võistelda ühes võistkonnas Priiduga Hansapank XDream 2005 4. osavõistlusel Viljandis, kus Priidust jäi mulje, kui väga heast meeskonnaliikmest. Tema iseloomustamiseks ehk üks väike seik rajalt:

Võistlus toimus 25. septembril, ilm oli küll ilus, aga vesi oli juba kergelt `karastav`. Jooksuetapil ilmnes mingil hetkel, et ilmselt on kiireim variant ujuda otse üle Viljandi järve:
Randy: `ujuda tuleb vist`
Priit: `mina ujun!`
Randy: `ei, ... kõik peavad ujuma`
Priit: `äge ...`

Igatahes loodan Priiduga teinegi kord mõne võistluse ühiselt ette võtta ...

No comments: