Friday, July 07, 2006

TON Paldiskis

Pärast eilset ampsu kultuuripirukast otsustasime täna maitsta jälle tükikest sporditordist. Niisiis – orienteerumisneljapäevak Paldiskis. Tänase neljapäevaku õnnestumisele andsin ka mina oma panuse, nimelt kandsin kaardile muudatused ja parandused, joonistasin rajad ja saatsin kaardid ka firmasse Printwell, kus need välja trükiti. Pärast tööpäeva lõppu suundume siis Paldiskisse. Ilm on jälle mega, väljas sooja +28˚C ja taevas pilvitu, vahest isegi liiga mega, sest praegu, õhtul, kui ma seda siin kirjutan, siis on ikka veel pidev joogijanu ja pea käib ringi ning jalgades on kerge nõrkus.

Minu rada oli 8.63 kilomeetrit ja 23 kontrollpunkti. Ei saa öelda, et Paldiski oleks üks minu lemmikmaastikest, selleks on seal liiga palju võsa ja soid, aga omamoodi huvitav on seal joosta küll. Raja esimene veerand kulges Leetse panga all, mere ääres, kus kohati tõeline ürgmets. Siis pangast üles ja ülejäänud rada keerutas endise Paldiski tuumaallveelaevnike õppekeskuse taga. Seal on küll suhteliselt palju lagedaid, aga millegipärast tundub et paljud inimesed, kes suudavad edukalt orienteeruda metsas, jäävad hätta poolavatud maastikul – muudel neljapäevakutel pole kohanud metsas nii palju nõutute nägudega inimesi.

Aga raja läbisin ajaga 1:04:01, kusjuures omad vead suutsin ära teha panga aluses ürgmetsas, kahe punktiga kokku 6 minutit. Pärast seda hakkas piinama koletu janu ja nii võtsin tempo alla ja sörkisin raja rahulikult lõpuni. Sellest hoolimata oli pulss üllatavalt kõrge: keskmine 166 ja max 175.

Pärast neljapäevakut sõitsime Lohusallu, kus käisime meres ujumas ja siis Lohusalu sadamas söömas. Suvi. Ja nädalavahetusel ootab meid Haapsalu ja meri ...

No comments: