Friday, March 13, 2009

Leivo vs Eesti

Vastavalt planeeritule toimuvad homme õhtul inimkatsed, mille ülesandeks on välja selgitada, kas Leivo Sepp on abiellumiseks ikka tõsiselt valmistunud ning kas me võime ta rahuliku südamega ühe naisterahva hoolde usaldada.

Algus on kell 18 Tallinna Lauluväljaku tuletorni juures, kus esimese ülesandena peab Leivo alistama meie tiimi liikmetest koosneva võistkonna alpinismis. Ülesande teeb Leivo jaoks pisut keerulisemaks nüanss, et temal tuleb vastupidiselt meie tiimi liikmetele, kes tornist alla lasevad, hoopis torni tippu ronida. Edasi on plaanis testida Leivo füüsilist ja vaimset valmisolekut pereeluks väikse orienteerumistestiga, suuskadel liikumisega ning mälumänguga. Et tema ettevalmistusest tegelikult aimu saada, peab ta igal alal katsuma jõudu parima selle eriala spetsialistiga meie seltskonnast.

Kell kuus õhtul, kui kohale jõuame, on 360 kraadi oma köitega meid juba ootamas. Väikese hilinemisega tuuakse kohale viisakas, ülikonnaga ja lipsustatud Leivo ning pidu võib alata.

Kuna laseme Leivol kaks vastast viiest ise valida, siis saavad Lauluväljaku tuletornist laskumise lõbu tunda lisaks kogenud seiklejatele ka kaks Leivo töökaaslast. Leivol lubatakse valida endale sobiv ronimisvarustus ja võistlejad kamandatakse Mere väravasse stardijoonele.

Selleks ajaks, kui võistlejad joostes tornini jõuavad, on 360-ne mees Toomas vaikselt kõrvaldanud ühe haaratsi ja asendanud selle prusikuga, ehk siis nöörijupiga. “Ei no muidugi” on Leivo ainsad sõnad köite juurde jõudes :).

Kui meil kaks meest juba tornist all ja Leivo pole ikka veel kõrgemal, kui 1 meeter, siis halastame talle ja anname siiski teise haaratsi – selgub, et see on ränk viga, sest Leivo ronib 40-meetri kõrgusele torni, nagu orav ja saab sellega esimese alavõidu.

Orienteerumisrahal paneme Leivole vastu Maku. Kumbagi võistlejat ei suuda eksitada ka orienteerumiskaardi asemel antav aerofoto. Esimese kontrollpunkti lisaülesandega, õllejoomisega lauluisa selja taga, teeb Maku Leivoga olulise vahe sisse ja siis suurendab seda vaikselt kuni viimase punktini.

Kahjuks ei saa Maku aga hakkama viimases punktis oleva ülesandega, leida teises kontrollpunktis olnud tähele (“L”) eelnev täht, kolmandas kontrollpunktis olnud tähele (“E”) eelnev täishäälik ja neljandas kontrollpunktis olnud tähele (“I”) järgnev täht ning lisada sõnale viiendas kontrollpunktis olnud täht (“A”). Kui maku on juba vähemalt minut aega oma keelt sõlme väänanud erinevate lahendussõnade pakkumisesega, jõuab kohale ja Leivo: “KAJA muidugi” on korrektne vastus ja sellega saab Leivo teise alavõidu.

Kolmandal alal saab Leivo endale vastaseks oma pikaajalise võistkonnakaaslase Alari, sest Minn arvab, et Leivo ja Alar on nii palju ühes võistkonnas võistelnud, et ilmselt Leivo ei oskagi enam ilma Alarita suusatada :). Et suusatamine ümber lauluisa alguse ja lõpuga laulukaare ees liiga kerge ei oleks, on mõlemal suusatajal suusakepid asendatud Jägermeistrit täis pitsidega, mida aga ära juua ei tohi, vaid sama täis olevatena suusaraja lõppu tuleb toimetada.

Alar arendab stardist peale head tempot ja jõuab tagasipöörde märki Leivost paar meetrit eespool, siis aga takerdub suuskapidi lauluisa taha ja nii pääseb Leivo laskumisele esimesena. Leivo kihutab hooga Lauluväljaku nõlvapidi alla lõpu suunas ja näib, et ta on juba võitnud, kui ta 20 meetrit enne finišijoont efektselt kõhuli käib. Siiski, Leivo tõuseb, sõidab lõpuni ja esitab siis täiesti täis Jägermeistri pitsid, mis senimaani peopesadega suletud olid.

Alar, kes veelgi efektsema, kõhuka koos spagaadiga teeb, hakkab vist kartma oma näo pärast ja paneb kukkudes käed kaitseks ette – kaks pitsitäit väärt kraami läheb raisku ja Leivo saab järjekordse alavõidu.

Viimane ala, mälumäng, toimub juba Reval Hotel Olümpia saunas. Minn ohkab ja teatab kuna poisikestele enam loota ei saa, siis peab ta ise Leivole vastu astuma. Kumbki ühes lauaotsas antakse start viimasele alale, kus Leivo ja Minni ülesandeks on kirjutada minuti jooksul paberile nii palju Eesti naiste nimesid kui võimalik, juues samal ajal ära purgi õlut.

Leivo, pannes kirja KAJA, ning seejärel enda ja Kaja tütarde nimed, saab kokku juba märkimisväärse hulga nimesid, samal ajal kui Minn ei suuda peale PILVI ja HELI ühtegi muud nime meenutada, aga kirjutab mõlemat nime paberile vähemalt kümme korda. žürii otsustab siiski, et arvesse lähevad ainult ERINEVAD nimed ja nii on Leivo jällegi võitnud.

Kokkuvõttes siis 4:0 – palju õnne Kaja, näed nüüd kui väärt mehe sa endale saad, palju õnne teile mõlemale.

[edit] Süüdlase teadmisel ja nõusolekul on juttu illustreeritud pildimaterjaliga. [pilte lisaks]

1 comment:

Anonymous said...

Tead Heiti,
Mul on väga hea meel, et sa sellisel praktilisel moel üles tähendasid, sest kuni siiani oli arvamusel, et viimase võistluse võitis Minn. Ma lihtsalt eemalt vaadates nägin ta paberil väga palju nimesid :-)
Nüüd saan õige tulemuse ka pulmalehte panna.