Tuesday, March 09, 2010

WAR 2010: nagu ikka

Jõuame vahetusalasse kell 02:28. Roadbook järgi on kavas “mandatory night break - 1 hour”, mis peaks aga alles kell viis algama, ehk tegelikult on siis kella kuueni “vaba aeg”. Teeme endile sooja söögi ja keerame magama.

WAR 2010: trekking (photo-O) Kell 6 alustame eelviimast etappi – trekking (photo-O). Saame võistkonna peale ühe kaardi ka kaks lehte fotodega. Punkti asukoht tuleb tuvastada foto järgi, kaardil asuva rõnga seest.

Stardime koos ISC-ga ja üsna varsti selgub, et ka samale variandile. Tegelikult polegi variante rohkem, kui läbida punktid kas päripäeva või vastupäeva, meie oleme otsustanud teha seda vastupäeva, et kohe algul võtta paar sellist punkti, mille asukohti juba teame.

Jooksuring on lihtne, ainult ühe punktiga suudame joosta ringi ümber kvartali, enne kui punkti üles leiame. Oleme järjekordselt nii kiired, et peame paar minutit ootama, enne kui avatakse start viimasele etapile.

WAR 2010: trekking (photo-O)Tegelikult ootame veidi rohkem, nimelt soovime viimase etapi teha rahulikult ja omaette. Laseme ISC minna ja kümmekond minutit hiljem läheme ise. Viimane etapp, täpselt sama, biking – rogaine, mis sügisel, kus selle etapiga oma edu maha mängisime.

Esimene punkt, CP 71, pit, rotating railway. Kuna pole kindel, kui hästi raudteejaama juurest üle raudtee saab, siis valime kindla peale variandi ja läheme ringi. Jälgede järgi on näha, et ISC on valinud otsevariandi. Punkti poole liikudes, kohtame ISC-d, kes veidi enne punkti nõutult seisavad ja teatavad, et nemad pole suutelised seda punkti leidma. Läheme siis ühiselt 300 meetrit edasi ja võtame punkti.

Ühiselt võtame ka punkti 80. Edasi näeb meie valik ette punktid 78 – 76 – 77 jne. Kuna ISC kihutab ees punkti 74, siis teen kiire otsuse, et võtaks punkti 74 koos nendega ja jätkaks siis oma variandil. Teel punkti arendab ISC märkimisväärset kiirust ja hoolimata sellest, et ka meie ei maga, saavad nad väikese edumaa. Punktis saan aru, et plaan oli halb, kaotame sellega umbes 6 minutit.

WAR 2010: biking – rogaineTeel punkti 78 saame uued kaaslased – sedakorda Twister. Punktid 78 – 76 võtame peaaegu koos, siis teeme erinevad variandid punkti 77. Meie variant on neli minutit kiirem.

Võtame punktid 70 – 68 – 69. Punktis 68 oleme arvestuslikult umbes poolel teel, aega oleme kulutanud 2:20, jäänud on veel kolm tundi, peaksime saama kõik punktid võetud. Punktis 69 on aega jäänud veel terve igavik – 2:38.

Punktid 73 – 72, arvasime juba rada planeerides, et siin on kusagil konks. Konks ongi, väga lihtne – kaks punkti asuvad keset mõõtmatut lumevälja. Punkti 73 minnes oleme sunnitud kõndima 2.6 kilomeetrit läbi lume, mis võtab meil aega 33 minutit. Ka punkti 72 juures on teed lahti lükkamata, trügime veel kaks kilomeetrit läbi lume, seekord koos jalgratastega. Need kaks kilomeetrit on vist minu elu pikimad :). Kokku kulutame kahele punktile tunni ja 50 minutit. Kui lõpuks lumest pääseme on meil aega jäänud veel ainult napp, 46 minutit.

On selge, et järelejäänud ajaga me finišisse ei jõua, kuna kaks viimast punkti jäävad meil otse teele, siis pingutame, et võtta mõlemad punktid kontrollajas, mis ka õnnestub. Finišisse jõuame 14 minutit pärast kontrollaega ja kaotame ühe punkti. Saame teada, et Randy on järjekordselt teinud võimatut ja ISC on võtnud kontrollaja sees kõik punktid. Nagu sügisel, oleme taas teised.

No comments: