Sunday, August 02, 2009

Xdream Elvas

Nagu ikka – seiklus ei alga ju pühapäeval, vaid tavaliselt ikka varem … seekord korraldas esimese lisaülesande Viff, kes suutis rulluisutreeningul oma selja paigast nihutada ja siis rogainil testida, kas selg ikka on paigast ära – muidugi oli. Õnneks lahendas Viff ise lisaülesande kõige kiiremini ja nii tuli seekord “vanameestega” kruiisima Eveli … ei, mitte Eveli Saue … aga teine Eveli, kes võib küll jääda Eveli Sauele veidi alla laskmises ja suusatamises, aga selliseid alasid pole Xdreamil senini kavas olnud. Viff toetas meid igal võimalikul kohal rajal ja digitaliseeris meie pingutuse … ka kõik selle jutu juures kasutatud pildid.

20090726095359 … minu treenitus Xdreamiks on nii hea, et enne võistlust, võistluskeskusest autoparklasse vändates, vajutan mängleva kergusega katki oma rattaketi …

Stardis jagab Ott variandid vastavalt tugevusele: mina saan B-variandi, Eveli A-variandi ja endale võtab Ott C-variandi. Kui Antti minust poolel etapil mööda kihutab, siis püüan talle selgitada, et kiiret pole kuhugi, nagunii peame teistele hajutustele läinud kaaslaseid ootama … ei mõju … ei taha Antist maha jääda ja nii saan teises kontrollpunktis kuus ja pool minutit puhata … ja järgneva raja pähe õppida.

Jalgsietapi läbime suhteliselt rahulikus tempos – on selge, et Ala-Looga tihe maastik pole kerge Evelile, kes ei käi igapäevaselt orienteerumas. Jalgsietapp lõpeb vaatetorni juures – Ott saab tõusta mööda treppi vaatetorni, leida fotol kujutatud hoone maastikul, määrata selle asukoha kaardil ja laskuda mööda köit alla.

20090726115619Poolel teel Oti poolt määratud rattapunkti kohtame võistkonda, kes sinnapoole joostes teel … ? Meiega koos on võistkonnad Seiklusporr ja Evli Adventure Team. Punkti juures jääb Evli maha ja Vahetusalani jätkame koos Seiklusporriga.

Jooksuetapp algab igava, tee-etapiga … on palav … õnneks on rajameister vist meie soovidega arvestanud ja seadnud täpselt õigele kohale värskendava jõeületuse. Tõravere observatooriumi juures tuleb lisaülesandena seada päikesesüsteemi planeedid õigesse järjekorda, alustades kaugeimast. Meie kohale jõudes demonstreerivad trahviringil oma jõudu Areal, Salomon ja veel mõned võistkonnad. Ja ehkki me oleme unustanud, et juba mõnda aega tagasi otsustati, et Pluuto kõlbab ainult koera nimeks, lahkume me lisaülesandelt enne, kui Areal ja Salomon on omad ringid lõpetanud :).

Veel väike jupp jalgrattaga, kus Areali jõulisel vedamisel ajame alla Ilmari ja Vendade võistkonna.

20090726141704 Võistluskeskuses viidame veidi aega ja nii saame kanuusse seitsmendana, Evli ja Areali järel. Juba pool kilomeetrit hiljem tõuseme kuuendaks, kui möödume Evlist, kes on jäänud merelahingus (vabandust … jõelahingus) alla Arealile ja päästavad parajasti oma uppuvat laeva. Poolel kanuuetapil hakkame nägema oma ees Areali võistkonda, ning tänu Eveli ülikõvale tõmbamisele möödume neist enne kanuuetapi lõppu. Ahjaa, kanuuetapi teeb põnevaks see, et erinevalt tavalisest pole kaardil kanuupunkte, vaid need tuleb ise kaardile märkida.

Nüüd pole enam muud, kui tuleb joosta tagasi võistluskeskusesse, tehes vahepeal väikese ujumise. Areal jookseb meil eest, kedagi tagant tulemas ei ole. Võtame ujumisetappi rahulikult, meiega samal ajal punktis olevaid B-raja võistlejaid me ei ahista :). Ujumisetapi lõpust võistluskeskusesse joostes, on mul esimesed nelisada meetrit reielihastes kohutavad krambid, enne kui lihased uuesti liikuma saan.

20090726151344 Enne finišikaart näitab Ott oma osavust kriketimängus, peale mida lubatakse meil finišeerida. Selgub, et “märkekunn” Ott, Eesti läbi aegade vaieldamatult üks kõvemaid märkeorienteerujaid, on osanud ühe kanuupunkti valesti kaardile märkida ja meile 15 minutit “preemiat” teenida :). Langeme üldises paremusjärjestuses küll koha võrra, aga segavõistkondadest võidame ikkagi ülivõimsalt.

GPS-i järgi saime alade kaupa alljärgnevad kilometraažid:
ratas 40.5 km
jooks 16.4 km
kanuu 12.1 km
ujumine 0.2 km

Igatahes lubas Ott, et tal vorm kogu aeg paraneb, ning “kodumaastikul” võtame üldvõidu ära … Viff pole seda veel kommenteerinud :) …

1 comment:

Anonymous said...

Oot-oot, täpsustaks ikka, kelle kodumaastikust jutt käib, kui pead silmas viimast xdreami etappi. Vajadusel kasutame rahvastikuregistri abi!

Alari