Friday, August 24, 2007

nädala alguse multisport

Nädalavahetusel toimunud Xdream jatkus minu jaoks nädala alguses - teisipäeva õhtul startisin Venemaa suunas, sihtmärgiks Nebolchi (59°7'11"N 33°21'0"E) nimeline külake, mis asub Novgorodi oblastis ning tagasi jõudsin kolmapäeva südaöösel. Magatud sai selle aja jooksul 1:20. Aga seiklusi oli palju:

  • kuna teisipäeval oli hullumeelselt palju tööd, aga kokku lepitud, et olen kolmapäeva hommikul kohal, siis start toimus kell kaheksa õhtul.
  • distantsiliselt on sinna 650 kilomeetrit, aga ajaliselt ... nojah vahele jääb ju vene piir.
  • veidi ka enne Narvat, aga põhiliselt peale piiri ületamist hakkas korralik udu. Kohati sai sõita 60-ga, kohati veelgi aeglasemalt.
  • kui alles kella kahe paiku öösel (Moskva aeg on juba 03:00) Peterburgi ringteelt Moskva peale keeran, siis liiklus Peterburg - Moskva trassil on hoolimata kellaajast vägagi elav.
  • kohale jõuan kell pool seitse hommikul.
  • magan 1:20 ja lähen tööle.
  • kell 15:45 alustan tagasiteed.
  • kell 16:15 tabab mind elu rahe:

Ei saanudki tehasest kuigi palju sõita, kui sain kaela sellise rahe, millist varem pole kogenud. Võib-olla on kanamuna imepisut liialdatud, aga raheterad olid ikka metsikult suured. Rahesaju alguses üritasin veel sõita (mingi 20 km/h), aga kui korralikud terad taevast alla tulema hakkasid, siis pidasin kiirelt auto kinni. Paugud vastu auto esiklaasi olid nii kõvad, et olin kindel, et kohe auto esiklaas puruneb. Tundsin päris korralikku hirmu. Ja veel - auto katus on nüüd igatahes päris korralikke jälgi täis (küll tööandja, mitte minu isiklik auto).

  • järgmiseks elamuseks oli Moskva - Peterburg trass oma liiklusega:

Kui sõita külas (st. kui trass läbib parasjagu asulat, kus Venemaa liikluseeskirjade kohaselt on lubatud sõita kuni 60 km/h) kiirusega 120 km/h, siis tasub pilk hoida igaks-juhuks ka tahavaatepeeglis, et mitte ette jääda mõnele oluliselt kiiremale taganttulijale. Sõidetakse selles reas, kus mugavam - polnud harvad juhused, kus mingid tüübid sõitsid rahuga vasakpoolses reas ja mööda kihutati neist siis paremalt. Minul võttis 100 kilomeetrit Moskva - Peterburg trassi aega ca. 50 minutit, aga keskmise kiiruse viisid alla need pohhuistid ja rekkajuhid, kes rahumeeli vasakus reas kulgesid.

  • kell pool kümme olen Narvas.
  • kuna Maare oli minu pärast mures, siis oli ta mulle siia bussiga vastu sõitnud, et ma teel magama ei jääks!

Jaa, vot selline naine on mul :). Algul oli power Moskva - Peterburgi trassi liiklusest veel nii üleval, et polnudki nagu häda midagi, aga nii kui Maare rooli usaldasin, siis rohkem ei mäleta mitte midagi. Kell pool üks olime vist kodus.

Ja veel - panin üles ka paar muljet Xdream-ist, mis said küll juba esmaspäeval kirja pandud, aga ajapuudusel alles nüüd piltidega illustreeritud ja üles riputatud.

Fotod:

[foto 1] 22.08.2007 05:36, sõita veel 70 kilomeetrit, udu on lõpuks hajunud
[foto 2] 22.08.2007 16:09 mannetu üritus rahet jäädvustada, autost välja ei saanud ju minna
[foto 3] karuputk - see on tavaline vaatepilt Ivangorodi ja Peterburi vahel

No comments: