Tuesday, September 19, 2006

„Austatud proua lektor, loenguks valmis..”

„… nimekirjas viis, kohal neli. Üks haige.”

Niimoodi tervitasid mind täna Kaitseväe Ühendatud õppeasutuse kadetid. Käisin Tartus nooremohvitseridele maksusüsteemi tutvustavaid loenguid lugemas. Minu etteaste oli nende valikaine „Analüütiline otsustusprotsess” raames. Kuulajatest saavad tulevikus vanemohvitserid ning kui hästi läheb, hakkavad nad tulevikus ka mõnda väeosa juhtima. See õppeaine siis peaks tulevasi juhte valmistama ette hakkama saamiseks igapäevase elu küsimustega, mis ühel väeosa juhtival ohvitseril ette võivad tulla.

Olin enne loengut veidi mures, et kas maksuasjad, kui väga spetsiifilised, neile üldse huvi pakuvad ja püüdsin läbivõetavat materjali vastavalt ka kohendada. Tagasiside aga oli täiesti meeldiv. Väga sümpaatsed noorhärrad, arutasid hoolega kaasa Eesti maksusüsteemi puudutavaid aspekte, küsisid küsimusi ja viimase loengupaari tegime isegi ilma vaheajata ning ikka jäi osa juttu veel aja lõppedes arutamata.

Hea on loengut pidada, kui näed auditooriumis vastupeegeldust, huvitatuid ilmeid ja saad kuulajatega elavat arutelu pidada. „Suur tänu Teile!” kõlas valveseisangus lõpetukseks. Päev läks täie ette:)

No comments: