Tuesday, September 26, 2006

Xdream - lõpp hea, kõik hea:)

Xdreami viimane, sprindietapp, toimus siis Võrus, võistluskeskus asus Kubija hotelli külje all. Minu muljed võistlusest - suurepärane punkt sellele võistlussarjale.

Vapper KAM startis nagu ikka - ülevas meeleolus. Algus läks meil ka üle ootuste hästi - esimesse kontrollpunkti minemiseks valisime ringi mineva asfalttee ja punktini jõudes selgus, et selle valikuga vältisime enamike võistkondade poolt tehtud suunaviga. Ühesõnaga oli keegi eespool valest teerajast ära keeranud ja kogu rahvamass oli robinal järgi tulnud - kuna rahvast oli päris palju, siis kitsal metsateel ümber keeramine võttis ikka omajagu aega. Meie olime selleks ajaks juba punkti võtnud ja kui vaheaegu vaadata siis liikusime kuskil 20. kohal - ülikõva. Kogemata muidugi:)

Järgmiste rattaetapi punktidega läksid hunnik tegelasi meist muidugi robinal mööda aga üsna kaua püsisime siiski sellise seltskonna keskel, keda tavaliselt ikka finishiprotokollis tükk maad eespool kohtame. Vahetusalas kanuud valides tegime aga vale valiku - meie sõiduriist osutus kohmakaks ja vee peal äärmiselt kehvasti edasiliikuvaks. Sellega kaotasime silmist Garmonti tüdrukud ja ka Männikumäe Naised ning meile jõudis järgi lõpuks kolmandale kohale napilt meie ees platseerunud Piraaja. Lisaks ei taibanud me kohe, et kanuuga ei oleks olnud mõtet pikalt sõita vaid teispool järve asuvad punktid sai joostes kiiremini kätte. No ega me päris täpselt ei mäletanud ka mismoodi juhendis koosliikumise kohta kanuuetapil kirjas oli ja nii sõudsime kolmekesi ikka kolm kanuupunkti läbi, risti- rästi üle Tamula järve.

Roosisaare juures aga ärkas meiegi nutikus- lasime Ave maale ja ise panime Katiga üle järve vahetusala poole ajama. Ave jõudis vahepeal joostes võtta kaks kontrollpunkti, kusjuures ühe võtmiseks oli tarvis turnida silla käsipuust väljaspoole ja ootas meid juba rannal. Vahetusalasse suundusime ikka koos - sõiduomadusteta kanuud kaldaäärses vees järel vedades. Selle tükiga möödusime taas Piraajadest.

Siis algas jooksuetapp Siku võistlusest juba tuttavatel Võru linna tänavatel. Spordihoonesse, kus ootas meid lisaülesanne, liikusime koos ammuste sõprade/rivaalide Aatomikega kuid nemad arvutasid meist ilmselgelt kiiremini või oskasid paremini pinke lugeda. Lisaülesandena tuli siis lugeda ära kõik hallis olevad rohelised, punased ja hallid pingid ning saadud summad kokku liita halli põrandal olevate numbritega. Kirjutusvahendi said alles hallist väljaspool, kus tuli lõpuks vastused välja kirjutada. Väikese viperustega saime selle tehtud ja tagasi vahetusalasse. Teel möödus meist jällegi Piraaja:)

Jäid veel mõned rattapunktid ja kaardi järgi ootas võistluskeskuses meid veel jalgsietapp. Kuid mitte ainult, selgus et ka teine lisaülesanne - paintballi kuulidega täpsuslaskmine. Iga möödalasu eest karistuseks trahviring. Meie saime kolm ringi, mis tähendas, et Kati sai kaks lasku täiesti pihta!

Need tehtud, vaatasime eesseisva jalgsietapi kaarti. Alguses tundus et hirmus pikk - ei oleks sprindietapil sellist oodanud. Aga veidi uurides selgus, et optimaalne teepikkus oli 4,1 km ja tegemist oli valikorienteerumisega. Seisime ja arutasime, et kumbat pidi ringi teha, aega oli, sest Piraajad olid startinud meie ees kõva edumaaga - siis kui meie rattaetappi lõpetasime tulid nemad juba jooksuetappi alustades vastu - aga vahepeal saime me ju ka kolm trahviringi. Tagapool polnud aga ühtki teist naiskonda otseselt "ähvardamas". Otsustasime läbida etapi päripäeva. Kõige otsem tee esimesse punkti oli ujuda üle kitsa järvenina. Mõeldud- tehtud, hoolimata fotograafiülesandeid täitnud Tautsi kahtlevatest repliikidest. Aga mis Xdream see on, kui ujudagi ei saa!:)

Üldiselt saime valikuga üsna hästi hakkama. Teel kohtasime endile ootamatult jälle Piraajat, kellele kogemata olime järele jõudnud. Päris samas järjestuses me valikus ei liikunud, kuid ometi siis, kui meil jäi võtta viimane punkt, nägime neid finshi poole liikumas.. Läksime ilgelt ähmi ja tegime kohe kerge suunavea. Kuid leidsime viimase punkti siiski üles ja panime finshi poole ajama. Siiski ei jõudnud - mis tähendas, et Piraaja lõpetas napi edumaaga kolmandana ja meie kordasime jälle oma traditsiooniks kujunenud neljandat kohta. Hiljem selgus, et meie neljandas kohas oli osaliselt "süüdi" ka sõber Raivo, kes nõutult tiirutavatele Piraajadele oli ühe konrollpunkti kätte näidanud:)) Aga tegelikult olgem ausad - Piraajad olid meist ikka füüsiliselt üle, sest nii jooksus kui rattas liikusid nad meist tublimalt kiiremini. Ilmselt on nende orienteerumisoskused aga sama kehvad kui meil.

Hoolimata järjekordsest neljandast kohast jäime võistlusega väga rahule. Ilm oli ju ideaalne ja tegelikult läks meil ikka väga ladusasti - ei ühtki suuremat lopsu rajal ja olime ikka uhked ka oma esimese rattapunkti õigest valikust:) Pealegi, meie aeg 3: 49 on ikkagi protokolli järgi lisaks naiskondadele nii mõnelegi meeste- ja segavõistkonnale püüdmata jäänud. Nii, et lõpp hea, kõik hea:)

Hooaja lõpetab X-Kaato Helsingi külje all. Sellele võistlusele läheb Team Everpro.ee koosseisus Heiti Hallikma ja Maret Ambur:)

Pildimaterjali Xdreami viimasest võistlusest näeb rohkem ikka meie veebist.

No comments: