Friday, September 22, 2006

neljapäevaõhtu merel

Eile õhtul tegime pisikese meretiiru Tallinna lahel. Lugu ise algas niimoodi, et kihutasime maarega Piritale, kuna kokku oli lepitud start kell 17:30. Kohale jõudes (umbes viis minutit peale kokkulepitud aega) selgus, et kiirustamiseks polnudki põhjust, kuna sadamas oli ootamas ainult Elmar oma rekkaga, teisi polnud veel kedagi. Aga ju olid nad kusagil nurga taga piilumas, sest meie saabumise järel kulusid mõned loetud minutid ja oligi kohal kädistav parv kormorane.

Veel veidi ootamist ja kohale jõudis ka kapten Virko. Virko lõi Emeraldile kohe hääled sisse ja usaldas siis rooli Elmarile, ning läks ise muid laeva elutähtsaid süsteeme käivitama. Meie elasime üle mitmeid ärevaid hetki, kui Elmar, täis kiirusel treeningul Optimistide parve sekka sööstis. Aga Optimistid suhtusid meie purjekasse suht pessimistlikult ja kadusid kiirelt eest.

Muulide vahelt välja jõudes olid tuul ja lained päris head nii, et asi nägi täiesti purjetamise moodi välja. Tegime tiiru peale tervele Tallinna lahele: Pirita - Viimsi - Kalasadam - Lennusadam - Reisisadam - Pirita. Käisime külas ka Suurel Tõllul. Tagasi sadamasse jõudes oli juba täiesti pime.

Mõned üksikud lisapildid on pandud aadressile http://heiti.msn.ee/index.php?idPage=10065.

1 comment:

Risto Kiilberg said...

Veab ikka mõnel mehel (naisel). Näe mul pole kahjuks ühtegi purjekaga tuttavat, tahan kaa :) Mul üks suur unistus kunagi jahiga ümber maailma sõita ...