Sunday, September 10, 2006

ettevalmistus Tartu Rattamaratoniks

Tegelikult mõtlesin, et sellel aastal ma Tartu Rattamaratonile küll ei lähe. Et hõbedase teenelise osavõtja märgi sain juba eelmisel aastal rinda ka. Samuti, et üldse ei taha seda starditrügimist ja et sel aastal on ikka oma 30 km pikem rada ka. Kuid kui selgus, et rattamaraton on samal ajal kui Heiti on Lätis Adventure Raid Baltic Cup´il (olgu öeldud, et vapper TurboKamm seal ei stardi seekord ... liiga valusalt on jäänud meelde Leedu korraldaja märkus selle kohta, et võistlus pole algajatele ... aga oodaku Läti meid järgmisel aastal!!), mõtlesin, et solidaarsuse mõttes pean ikka ise ka midagi pikemat ette võtma. Nii ma siis nüüd kirjas olen, stardinumber 1 800 - mitte just väga tulemustele orienteeritud koht aga ilus ümmargune see-eest :).

Kuid, ettevalmistuse eesmärgil külastasime nädalavahetusel Pilvit (-Heli Vettik) ja Andrest (Minn), kelle palkidest tehtud maakodu Arula külje all on äärmiselt õdus paik. Laupäeva hommikul saabus nii mõnigi sõber veel (Raivo, Tõnn, Heigo) ja startisime rajale. Meie Pilviga loomulikult oma tempoga. Sõitsime Läbi Arula Sihvale ja sealt väikese rigingiga maratoni rajale. Kokku umbes 2 h ja läbisime kõigest 40 km! Mäed on ikka hoopis teine asi kui pannkoogimaastikul sõita ...

Aga maratoni rajast võin öelda, et kui ilm on vihmane, võib rada nimetada tõeliselt raskeks. Arvasin tegelikult, et 30 km pikem rada ka osalejate arvu vähendab, aga võta näpust - tänaseks kirjas juba üle 2 900 osavõtja! Peaminister stardib numbir all 2 915.

Uskumatu! Siinkohal tahaksin küll kõigile pikale rajale startijatele öelda, et varuge aega, ärge kiirustage ning vaadake, et teil oleks rajal kaasas piisavalt jooki ning mõni turgutav suupiste mis toitlustuspunktide vahel naha vahele pista. Ja olge ettevaatlikud uuema, pikendatud rajaotsa läbimisel. Meie Pilviga tõsisemaid rajalõike ei võtnutki kuid mehed küll ja Raivo sai selle käigus ka pikema lenduri nimetuse. Ühesõnaga, märja ilma korral on pikendatud maratonirada ikka suhteliselt raske läbitavusega ja kui veel tuhat ja veel rohkem ratturit selle enne on läbinud ... Ausalt, mina vaatasin praegu järgi, et kaua see finish õieti lahti on :)

Tegelikult ilma naljata. Olgem rajal ettevaatlikud. Ärgem trügime elu eest stardis, rada on pikk ja jõuab veel mööda sõita küll ja olgem laskumistel ettevaatlikud - rada ei kulge siiski mööda siledat teed ning kohati tuleb laskuda suhteliselt ebatasasel rajal. Varutoit ja jook kaasa! Kes pole ratast eriti sõitnud, mõelgu parem lühema raja peale. 40 km on ka sellisel maastikul täitsa tubli tükk ette võtta.

No comments: