Wednesday, October 13, 2010

Bike Xdream 2010

Selle aasta Bike Xdream algas meile juba eelmisel päeval, kui oma Xdreamilt saadud vautšerid ära kasutasime ja Sagadi mõisas massaaži- ja saunateraapiat saime. Team Vaude kasutas aega ratsutamistundide võtmiseks, ju on neil siis siseinfot järgmise aasta Xdream lisaülesannete kohta.

stardisKonkurentide kõrvaldamisega alustasime juba enne võistlust, kui Viffi vahetas välja Ruth. Oli ju Soosambla Suusaklubi ja Raivo ainus eesmärk võtta sama palju punkte, kui Viff, aga lõpetada 100 meetrit eespool. Teiste konkurentidega oli keerulisem, olime püüdlikud, hoidsime režiimi ega andnud alla ahvatlusele, minna Team Areal hooajal lõpuõhtule, milliseks puhuks olid nad rentinud kogu Rakvere.

Pühapäeva hommikul on ilm küll pilves, aga vähemalt meeldivalt soe, ning stardijoonele koguneb arvestatav hulk, pealt sada võistkonda. Tõnis on suutnud päris hea raja planeerida, 15-minutilise ajuderagistamise järel on meil alles 2/3 rajast planeeritud.

kaart rajagaKohe esimese punktiga, KP42, teeme vale valiku, kui suudan võistkonnakaaslased vasakpoolsele, ringivariandile meelitada. Edasi läheb juba paremini, 32 – 34 – 31 – 33 – 35 – 38 – 39 – 40, mõne pisema “näpukaga” Käsmu poolsaarel. Poolsaarel on päris palju võistkondi, kes meiega sarnasel trajektooril liiguvad – ees näiteks Twister Female, kelle alles kuus etappi hiljem kätte saame. Meie järel tulevad Soosambla Suusaklubi ja Esialgu alatiseks, kes meile eriti võimsalt ja keskendunud nägudega läheneb.

Paar väikest viga tulevad etappidel 40 – 47 – 53, kus esimesel valelt poolt läheme ja teisel etapil teeme veidi suure ringi lõunast, kui jätame kasutamata kaardi järgi utoopilisena tunduva otsevariandi, mööda elektriliini.

rajalVeel punktid 54 – 48, mille järel muudame oma esialgset plaani ja võtame kavasse algselt välja jäetud punktid 44 – 48. Punkti KP46 juures kohtume algul kahe naiskonnaga, ning nende järel Areal team Mehed veteranid, kus Tõnn näst hall – ei ole kerge, noorte naiste järel isegi mitte rattaga sõitmine :).

Järgnevad punktid 51 – 55 – 58 – 56 – 59 – 60. Joogipunktis, KP55 teeb Ott oma rattale kiire hoolduse. Etapi 60 – 57 otsustame minna otse üle Võsu jõe, kus kaardi järgi tundub justkui mingi ületuskoht eksisteerivat. Tegelikkuses midagi sellist seal siiski ei ole ja sel ajal, kui Ott üritab kuiva jala ja märja rattaga mööda puud üle jõe turnida, sammume meie Ruthiga läbi vee – õnneks on vesi alla põlve.

Veel üks kahtlane jõeületus jääb etapile 52 – 50, aga tuleb välja, et kraavi põhjas voolab ainult väike nire ja selle etapivalikuga võidame pea 2 minutit. Punktis KP49 on selge, et võtmata jäävad siiski kolm punkti ja nii lõpetame oma võistluse punktidega 45 – 43 – F.

Kokkuvõttes siis kohaks 18. ja segavõistkondadest 4. Veatu esitluse korral oleks küll parandanud oma üldkohta, aga segavõistkondade arvestuses saavutasime ilmselt maksimumi, konkurendid olid lihtsalt kõvad. Aga päev metsas selliste kaaslastega on puhas rõõm … me teeme seda jälle.

Fotod: staar-spordifotograafid Viff ja Karu.

1 comment: