Thursday, June 15, 2006

jalgratturi vaenlane nr. 1

Jah, nagu maare juba kirjutas ... piduritega oli meil mõlemal eile pisikesi probleeme. Mina olin küll veidi targem :) ja jalgratast võttes nägin kohe, et esimene pidur lahti oli ja panin selle kinni, aga loomulikult ei vaadanud, mida teeb tagapidur. Selle eest tundsin seda esimesel rismikul, kui tagaratta maast õhku sain :).

Aga lugu ise oli selline: Kuna meieni on jõudnud kuulujutud, et meie ühed peamised sõbrad-konkurendid seiklusspordisarjas Hansapank Xdream 2006 on käinud järgmiseks etapiks valmistumas lausa Hispaanias, rattalaagris, siis tuleb vist meilgi oma rattasõidu taseme tõstmiseks mõned `laagrid` teha :). Eile toimus neist esimene. Tegime Raini ja Randyga üheskoos paaritunnise sõidu Veskimöldre läbi Hüüru Vääna jõe äärde, sealt piki vääna jõge läbi Vääna ja Liikva Naagele, ning läbi Sõrve tagasi. Sain jälle tunda, et ühtegi treeningut ei tohi alahinnata :). Nimelt suure kiirustamisega unustasin võtta kaasa joogi ja umbes poolel treeningul sain kobeda `haamri`. Seda ei korvanud enam isegi Raini poolt pakutud jook. Ringi lõpus olin nii läbi, et kutsusin maare endale Veskimöldresse vastu - sealt koju sõitmiseks poleks küll enam jõudu jätkunud. Kogu õhtu jalad värisesid all ja kiskusid krampi :). Õhtul proovisin ära Aivo Nadelilt ostetud kreemi Born Muscle-relax ja hommikuks olid lihased enam-vähem korras. Aga treening ise kestis 2:12:31, keskmine pulss oli 143 ja max. pulss 162. Sõitsin 57.01 km, keskmine kiirus 26.4 km/h ja max. kiirus 51.5 km/h.

Ja veel ... pealkirjast. Sain järjekordselt kinnitust, et autodest tunduvalt ohtlikumad on jalgratturile jalakäiad ja teised ratturid. Sõitsin mina mööda Paldiski maanteed (sõiduteel, et ohutundetud jalakäiad ei astuks ootamatult ette), kui üks memm alustas ootamatult sõidutee ületamist selleks mitte ettenähtud kohas. Vaatas korralikult ette, et auto alla mitte jääda ja nägi kindlasti ka mind, aga tundub, et jalgratturit ei pidanud ta igatahes eikellekski ... igatahes jätsin asfaldile pikad pidurdusjäljed ja suutsin `põdrakatse` :) õnnelikult ära teha. Memm ei teinud teist nägugi vaid jätkas rahulikult autotee ületamist.

No comments: