Saturday, June 17, 2006

Maailma küla

Oli festivali nimi, kus eile õhtul maarega käisime, kavas kontsert `Raua Needmine`, ansambli Metsatöll ja Riikliku Akadeemilise Meeskoori ühisprojektina. Alustuseks tegime muidugi kerge valearvestuse, või õigemini oli meie piletitele juba kirjutatud, et kontsert algab kell 19:00. Egas midagi, peale tööd kiirelt koju riideid vahetama ja siis Piritale, kus suutsime Jahtklubis teha kiire õhtusöögi. Pirita Kloostri juurde jõudes (just nimelt seal toimus kontsert), südamed kiirest käigust kloppimas, selgus et veel ei saa isegi mitte kloostri territooriumile sisse, ehkki kell juba tiba üle seitsme. Nimelt pidavat kontsert algama kell 21:30 ja see 19:00 tähistavat aega, millal territoorium avatakse ...

Peale pisikest jalutuskäiku Pirita jõe äärde ja tutvumist paadilaenutuse võimalustega otsustasime siiski koju tagasi minna, kuna olime suhteliselt õhukeselt riides. Teisele katsele tulime kodust juba taksoga.

Kontsert ise oli äge, ehkki tõtt-öelda ootasime vist mõlemad midagi veelgi enamat. Kontserdi nimilugu, Veljo Tormise `Raua Needmine` kõlas muidugi hästi, võib-olla ka sellepärast, et selleks ajaks olime välja raalinud, kustkohalt on kontserdit kõige parem kuulata / vaadata - nimelt väljaspoolt kloostrit, peaukse eest. Sealt nägi väga hästi lavale ja ka saund kõlas kõige paremini. Aga häid lugusid oli veelgi, mulle isiklikult meeldis ka näiteks Metsatölli repertuaar RAM-i esitluses. Aga festival jätkub - täna ja homme, soovitan kindlasti minna. Täna on näiteks üles astumas Helin-Mari Arder ja Kongo punt Kekele.

Minul endal on plaanis võtta osa täna õhtul startivast teateorienteerumisest JUKOLA VIESTI, mis sedakorda toimub Salos. Startimas muideks üle 13 000 orienteeruja :), mis tähendab 1362 seitsmeliikmelist meeskonda ja 871 neljaliikmelist naiskonda.

No comments: