Saturday, October 18, 2008

Español

Niisiis, mõnda aega tagasi juba alustasime hispaania keele õppimist. Ikka selleks, et sellekeelsel maal reisil olles saaks kohalike elanikega pikemalt juttu ajada. Sest noh, esmatarbesõnavaraga saab tavaliselt ikka hakkama - puudu jääb just võimalusest kohalikega suhelda ning nii kangesti tahaks reisil olles aru saada, mida inimesed elust- olust ja maailma asjadest arvavad. Miks just hispaania keel? Aga sellepärast, et hispaania keelt räägib ikka päris suur hulk maailma rahvastikust, erinevates maailmajagudes veel pealegi.

Seni oleme kolmekesi (mina, Heiti ja minu töökaaslane Kats) võtnud mõned tunnid Multilinguast nn. minigrupiõppena. Eelmisel neljapäeval oligi Multilinguas viimane kord. Esilagu tellisimegi just täpselt nii palju: kokku siis 10 akadeemilist tundi ehk viis varast neljapäevahommikut. Seda oli täpselt nii palju, et õppida selgeks mõned grammatikareeglid ja mõned argifraasid.

Meie aga tahaks muidugi veel ja veel. Multilinguasse enam aga väga ei taha, sest ausalt öeldes polnud sealne õpetaja vist mitte eriti motiveeritud meid õpetama ja tunni kasutegur oli hinna ja kulutatud ajaga võrreldes suhteliselt väike.

Nii siis otsimegi uusi võimalusi keeleõpinguid jätkata. Hispanisitkakeskuses olid kõik vabad ajad juba täis.  TEA keeltekooli poolt pakutu on ehk veidi kallis ja pakutavad ajad ei olnud ka sobivad.. Äkki keegi teab mõnda head hispaania keele õpetajat, kes oleks kolme inimest valms paarkorda nädalas õpetama? Me oleks väga tublid ja motiveeritud õpilased:)

3 comments:

Citizen of the world said...

Hola,

From what they told me about the post you seem to be looking a Spanish teacher. I am one of those, with a year of experience, native from Venezuela and doing a Masters in the field. If you are interested in more information, find me at: mary.lasprilla@gmail.com

Hasta pronto,
Maria

Citizen of the world said...

P.S. I just noticed you went to Venezuela in 2005. How did you like it? Isn't Gran Sabana paradise? ;)

Anonymous said...

Mina olen Meelis Mässi fänn. Ta õpetab Tallinna keeltekoolis ja vist ka Tallinna Ülikoolis. Seda ei tea, kas ta minigrupiõpet ja/või kiirõpet ka teeb, aga vajadusel otsin ta kontaktid üles ja saate küsida. Mina ei ole keelte peale eriti andekas, aga hispaania keele osas suutis Meelis mulle üllatavalt tugeva põhja laduda.