Monday, October 20, 2008

Kallavere singel

Kuna sügis on alles noor ja ilmad head, siis otsustasime, et lükkame kepihooaja avapidustused veidi edasi ja naudime veel viimaseid ilusaid jalgrattasõidu ilmasid. Kella kaheteistkümneks oli Karu juurde kokku kogunenud üllatavalt suur seltskond karvaseid ja sulelisi, kes kõik kibelesid rataste selga, hoolimata kergest uduvihmast.

asfaltteel [19.10.2008 12:08 (GMT +3)] Igatahes teeme eelnevalt Raivoga paika pandud plaanides kiired parandused ja loobume Kaberneeme otsast ning käiku läheb plaan B: Jürist Kodasoole ja tagasi. Ott võtab enda peale peakaardilugeja raske kohustuse.

Lagedi-Aruküla teel tekib väike kõhklushetk - minu GPS, kus sees Regio kaart ja Oti E.O.Map Eesti Maanteede atlase kaart näitavad, et metsa sisse läheb asfalttee, Karu GPS (kus sees uus E.O.Map kaart) ja loodus seda ei näita. Otsustame seikluse kasuks ja üritame siiski leida loodetud teed Maardu mõisa juurde. Alguses müttame veidi võsas, aga siis selgub, et lehtede kihi all ongi vana asfalttee.

Möödume kümnetest vanadest lautadest, mõned täiesti mahajäetud, teistes mingid autoromulad, üks lausa värskelt valgeks lubjatud seintega. Arendame erinevaid konspiratsiooniteooriaid, miks on keset metsi vana laut niimoodi üles vuntsitud :).

Maardu mõisa juurest sõidame algul mööda asfaltteed otse Peterburi maantee suunas, siis keerame ühest rajaotsast sisse Maardu vanade karjääride äärde. Sõidame prügila viadukti kaudu Petrburi maantee alt läbi ja ja keerame Jõelähtme maratoni rajale, mis kulgeb Kallavere-Rebala vanas karjääris. Järgneb ca. kolm kilomeetrit mõnusat singlit mööda karjääri serva, kus Treener lõbustab meid efektse saltoga üle oma jalgratta lenksu.

Karjäär läbitud teeme kiire joogi-geeli peatuse ja peame veidi aru - 29 kilomeetrit on seljataga, Kodasoo ring tähendaks vähemalt 80-kilomeetrist ringi. Teeme veel korra plaanid ümber ja keerame rattad Kostivere poole. Kohe varsti selgub, et oleme teinud vea, turgutades Areali noorsportlasi geeliga, Veiks arendab nüüd grupi ees vastutuules pea 40-kilomeetrist kiirust.

Jäänud on veel viimased paarkümmend kilomeetrit kerget vastutuult, grupifiniši mehed võitlevad paremate positsioonide eest, mägede meestel on selge, et täna pole nende päev. Viimastel kilomeetritel on juba jäänud veel ainult küsimus - kas end salatreeningutega vormi ajanud Tauts suudab üllatada Areali noori või mitte. Veiks teeb viimases pöördes väikese taktikavea ja nii selgitavad omavahel seekordse võitja Ott, Randy ja Tauts. Fotofiniš annab napi paremuse seekord Otile.

2 comments:

Viljar said...

Oi ma tahaks teada, kuidas saab Jürilt Kallaveresse mööda pisikesi teid. Lagedi-Aruküla on suur tee, aga kust edasi liikusite? Viimast lõiku enne peterburi maanteed vana kaevanduse alal olen vist kah sõitnud, aga see ju kogupikkusest tühine osa. Niikuinii on sul gps träkk kah olemas. Ehk paiskad selle üles?

Heiti Hallikma said...

Jaa, träkk on ju täiesti nähtaval, väga inetu minust, et ma jutu juurde linki ei pannud. Link siis selline: http://heiti.planet.ee/index.php?idPage=10118&im=055