Sunday, October 19, 2008

Pärnumaa MV ja OK West AV

Ehk lahti dešifreeritult Pärnumaa meistrivõistlused ja orienteerumisklubi West auhinnavõistlus pikal rajal, orienteerumine muidugi :).

Vastupidiselt eelmisele laupäevale, kui kogu nädala oli olnud ilus ilm ja laupäeval siis sadas, oli seekord täpselt vastupidi - veel reede õhtul kuulasime, kuidas vihmapiisad pimedas ja akna taga monotoonselt krabistavad. See-eest laupäeval ärgates lubas pilvede vahelt juba esimesi päikesekiiri. Rannametsa kohale jõudes hakkasid viimased pilved juba taevast kaduma.

Stardin M21 klassis, kus rada 16.030 km ja 30 kontrollpunkti. Ausalt öeldes ei mäletagi, millal nii palju orienteerumisvigu tegin. Jooksen kohe esimese punktiga 150 meetrit punktist mööda, teise punktiga väike lisakaar enne punkti, kolmanda punktiga jälle lisakaar, neljanda punkti asemel jõuan alustuseks 15-ndasse punkti ja pean sealt siis tagasi jooksma, viienda ... jne, jne. Päris aus olla, siis läbin vahepeal mõned punktid ka veatult.

Kogu selle jama juures on täiesti imelik, et hoolimata kõrgest pulsist ei lähegi niiväga raskeks. Lõpp on küll veidi raskem ja kui enne lõppu ühe jalaga mingisse mülkasse astun, siis tunnen et krambid pole enam kaugel ... aga tegelikult on ikkagi kogu aja mõnus tunne. Veelgi arusaamatum on see, et kaotan meie klassi võitjale, Jaan Tarmakule ainult umbes 5 minutit ja absoluutselt parimale, Karlile, umbes 13 minutit. Endal on küll tunne, et vigu sai kokku umbes 15 ... 20 minutit. Autasustamisele minnes on natuke häbi - nii viletsa jooksu järel võtta vastu kolmanda koha auhind.

Aga hoolimata heast enesetundest on pulss jooksu ajal küll väga kõrge olnud: max pulss 177, keskmine pulss 168, läbitud distants 20.258, keskmine kiirus 5:32 min/km, tõusumeetreid 201. [tulemused].

No comments: