Sunday, March 20, 2011

ainult halvad valikud

Americas Best Value Inn

Eile õhtul oli meil tõsine mure – esialgne plaan, Yosemite National Park, muutus juba paar nädalat tagasi, kui nende koduleht kirjutas, et parki läbiv HW120 on suletud. Meie varuvariant, San Franciscost Sacramentosse ja sealt HW50 kaudu Lake Tahoe äärde ööbima muutus siis eile, ehk päev enne sõitu, kui selgus, et nii HW50, kui ka ülemine, HW80 on lume tõttu suletud või – äärmisel juhul, lubatud neliveolistele lumekettidega autodele.

Tegime siis plaanid ümber – alustuseks võtsime San Francisco International Airport-ist endiga kaasa ühe lisareisija ja suundusime siis lõunasse, mööda ookeani rannikut Santa Cruz-i ja sealt sisemaale: Los Banos – Fresno – Visalia, kus leidsime endile ka ööbimiskoha, Americas Best Value Inn, täiesti tüüpiline Ameerika motell.

Ilm oli täna tõeliselt s … ebameeldiv, vihm-vihm-vihm, tõeline sõiduilm. Homme tahaks jõuda siiski Death Valley-sse. Aga isegi sinna ennustatakse vähest vihma … esimest korda viimase saja aasta jooksul, nagu Tauno (pärast paari pudelit veini) elutargalt tähendas.

1 comment:

Margus said...

Tervitus!
See on päris kift kant, olen seal (Frisco ümbruses) käinud ise korra nii suvel kui talvel (Kanada elu ajal).

2008. käisingi jaanuari lõpus - veebruari algul suusa-o võistlustel (4 päevasõit) üleval Tahoe ääres. Lendasin Sacramentosse, võtsin sealt rendika ning sõitsin täpselt seda teile keelatud teed pidi üles. Mingi hetk aga niisama enam edasi ei saanud, tuli osta ketid (vist oli 70 taala), aga siis oli ka hea ilm. Nädal hiljem tagasi tulles aga oli ilm pööranud - viimase ööga tuli maha ca 60 cm, hea et alla sai. Muide, ka rekkadele pandi seal ketid alla ning laksasid siis 2000 m peal kurudest üle.
Ei imesta, et seal lund megalt on, ka siis oli meil Tahoe ääres ühes mökkis lund tõesõna räästani (ca 2m).
Kohalikud mehed rääkisid legendi, et kunagi 19. saj. lõpus jäid mingid kaevurid sügisel sealt tagasi rannikule tulemisega veidi hilja peale ning olid sunnitud jääma üles talvituma. Lõkke jaoks puid lõikasid ikka jala pealt, aga kui suveks lumi oli ära sulanud, siis kõrgeimad kännud olla olnud 11 meetrit kõrged :)
P.S. Meile meeldis ka marsruut Friscost L.A.-sse mööda vana rannikuteed pidi (HWY 1). Veidi aeglane, aga megahead vaated. Saab sõita SF-st ka vaid jupi ning saab mulje kätte.
Kõrged redwoodsi-metsad olid ka päris sürrid.

Muide, SF "Bay Area Orienteering Club´i" mehed mõtlevad tõsiselt järgmisel talvel ka suusa-o MK-etappide ja veteranide MM-i korraldamise peale seal Tahoet ümbritsevates Sierra Nevada mägedes.