Tuesday, March 08, 2011

nädalavahetus

teed korjamas [05.03.2011 13:52 +03:00]Nädalavahetus algas juba reede õhtul, minu sünnipäevaga, kuhu ei pidanud paljuks tulla ka Kariina ja Margus, kes oma ümbermaailmareisiga parajasti otsaga siiakanti olid jõudnud. Veetsime hubase õhtu Kisolanza The Old Farm House-s, kus pakuti suurepärast sööki ja ka kohalikku kohvi.

Laupäeva hommik midagi head ei tõotanud – taevas oli kaetud mustade pilvedega ja sadas vihma – märg aastaaeg ikkagi. Imre arvas, et purjetamine sellise ilmaga pole just kõige meeldivam tegevus ja otsustas meile tutvustada kohalikke teeistandusi ja puidukuivateid. Tagasiteel tutvusime ka mzungu-de golfiklubiga, mis praegu üsna troostitu ja mahajäetud. Tasapisi hakkas ka ilm paranema nii, et saime teha tiiru mööda ümberkaudseid külasid.

purjekale tegin ära [06.03.2011 13:25 +03:00]Pühapäeval oli ilm juba parem, pakkisime kiirelt asjad, sest Ngwazi järv ja purjetamine ju ootasid. Imre lubas teel järve äärde suureliselt, et ta on suutnud kõik mzungu-d siin purjetama õpetada ja nii ka läks … peaaegu … sest Tiit, kes juba Aafrika ellu korralikult sisse elanud, arvas, et valge mees Aafrikas ja sport kokku ei sobi.

Mõned tunnid hiljem omas eesti riik juba kolme uut purjetajat. Vaid Margus, kes proovis purjeka piire, oli veidi nõutu, et kas kaks kummuliminekut purjekaga tuleks lisada nende ümbermaailmareisi kukkumiste statistikasse või mitte.

Õhtul tegime veel tiiru meile lähimasse linna, Iringasse ja vallutasime kohaliku Hehe hõimu püha kivi.

2 comments:

Teet said...

Kormokate poolt sulle igatahes 10 punkti, et lõpuks ometi ka purje alla said ja veel Aahvrikas!

Heiti Hallikma said...

Ootasin teid oma sünnipäevale. Kuhu siis jäite? Oleksite kah Aahvrikas purjetamise kirja saanud :).