Tuesday, March 29, 2011

Canyonlands National Park

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilse päeva esimene koht oli Canyonlands National Park. Täpsemalt see osa, kus kõrguvad siiruviirulised liivakivikaljud, mida siinkandis kutsutakse Needles. Selleks, et neid lähemalt näha, pidime Maarega võtma ette lühikese jalgsimatka, aga asi oli seda väärt. Olid tõesti päris võimsad vaatepildid, ühed parimad siinoldud aja jooksul.

Needles vaadatud, saime päris pika sõidu, koos lõunaga enne, kui jõudsime järgmise, Natural Bridges National Monument juurde. Esimese silla, “Sipapu” võtsime kohusetundlikult ja hoolikalt, pildistasime ülevalt ja ronisime ka alla, aga siis hakkas nendest kividest (ja eriti punastest) vaikselt vaikselt küllalt saama ja järgmised “sillad” võtsime juba ainult ülevalt, viitsimata enam alla ronida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Natural Bridges National Monument vaadatud, jäi täpselt nii palju aega, et jõuda veel Valley of the Gods juurde. Juba orgu laskumine oli hingemattev, kellele vaatepilt, kellele vastupidi, püüd mitte alla vaadata.

Aga org ise … ja eriti õhtuhämaruses … oli võimas. Võtsime ära kruusatee, mis tegi tiiru Valley of the Gods enamiku vaatamisväärsuste ümber. Võiks öelda, et iga meeter kruusateest oli väärt läbimist.

See Ameerika ikka ei väsi meid üllatamast – sõidad üle järgmise mäeaheliku ja … täiesti uued pinnavormid, täiesti uued vaated.

No comments: