Sunday, June 15, 2008

N56 27.156 E15 09.069 Böket

siit edasi ei õnnestunud sõita

Taas Rootsis. Laupäeva puhul olin hommikul tööülesannetest vaba ning kasutasin juhust, et tutvuda ümbruskonnaga. GPS-is oleva kaardi järgi jooksutiiru planeerides valisin paar lähedalasuvat järve, millele ring peale teha. Joostes selgus aga, et järved on omavahel ühenduses ja nii pidin planeeritud teekonda veidi muutma.

Aga joosta Rootsis on veidi teistmoodi kui eestis. Vähe sellest, et majade juures askeldavad inimesed ja vastusõitvad autojuhid (neid oli küll mõni üksik) tervitasid, lisaks sellele saatis mind vahepeal viis herefordi, kes minuga rõõmsalt piki oma koplit kaasa sörkisid. Rada mööda joostes sõi raja kõrval metskits, tõstis pea ja vaatas, kuidas ma tema nina eest, nii 10 meetri kauguselt mööda jooksin, segada ta ennast sellest ei lasknud. Lisaks suuremal hulgal linde ja oravaid. Kokku tuli 1:36:12 ja 16.4 km, sellest kolmandik mööda metsi ja mägesid.

Õhtul tegime kohaliku jõe peal veidi paadirallit. Jõel kohtasime kõrgendatud meeleolus Rootslasi kanuudega. Üks paatkond oli oma meeleolu juba nii kõrgeks ajanud, et sellest jätkus ka kanuu ümber ajamiseks :). Aitasime neil kanuu veest tühjaks saada ja jagasime nördimust Rootsi kaotuse puhul jalgpallis.

No comments: