Friday, May 10, 2013

nädalavahetus Pokumaal

Iga tõsisem seikleja, kes Lätis võistlemas käinud, teab, mida tähendab Pokumaa. Läti seiklusvõistlustel on traditsiooniks seiklusrada vähemalt korra läbi korraliku pokumaa suunata, tavaliselt tuleb endaga kaasas tassida ka jalgratast.

Ilves-3, esimese päeva kaartKuna Ilves-3 on ikkagi orienteerumisvõistlus ja toimub joostes, siis hoolimata halvaendelise kõlaga koha ähvardavast lähedusest otsustasime siiski antud üritusest osa võtta.

Reedel võistluspaika jõudes, säras taevas päike ja sooja oli, vaatamata lähenevale õhtule +19°C, tänu õigeaegsele registreerimisele olime saanud viimased kohad Arula spa-hotelli … no mida enamat ühelt nädalavahetuselt veel oodata.

Esimesel päeval on rada 7.17 km ja 18 kp-d. maastik on enam-vähem täpselt nii kole, kui ma eeldasin. Ei suuda ma sellisel maastikul orienteeruda. Teen kohutaval hulgal pisemaid vigu, millest suur hulk tuleb läbitavuse valest hindamisest. Kokku vigu 3:50 ja kaotan Dmitri Švedile 1:54.

Ilves-3, teise päeva kaartÕhtul kosutame endid Arula spa-hotellis, istume suitsusaunas ja liguneme tünnis.

Teine päev, rada 8.65 km ja 15 kp-d. Hiline magamaminek annab tunda, täna ei saa kaardiga üldse samale lainele, vaid mõned üksikud kontrollpunktid õnnestub võtta enam-vähem veatult. Teen kokku 9:30 vigu ja olen kindel, et saan koha üsna protokolli lõpus. Minu täielikuks imestuseks kaotan Tarvo Avastele vaid 3:02 ja Dmitri Švedile 0:06. Kahe päeva kokkuvõttes kaotan Dmitri Švedile täpselt kahe minutiga.

Täna on veel soojem ilm, lausa nii soe, et suitsusauna järgselt võtan ette lühemat sorti ujumistiiru. Esimene ots tundub täiesti mõnus, aga tagasi keerates on keegi paha inimene vee segi ajanud ja see on jääkülm.

Jätame teised saunamõnusid nautima ja käime Maarega korra Haanjas, kus üritame koos Annikiga tema saabuva vanuselisa eest ära suusatada – paariks päevaks vist isegi suudame seda teha.

Ilves-3, kolmanda päeva kaart

Kolmas päev, rada 9.13 km ja 18 kp-d. Täna on suht lihtne ülesanne – tuleb olla Dmitri Švedist veidi üle kahe minuti kiirem.

Tegelikult on üks ülesanne veel, mis võib olla oluliselt keerulisem – kuna mul on pilet kell 17:20 väljuvale lennule, siis peaksin kella nelja paiku Tallinnas, lennujaamas olema, ehk raja läbimiseks on aega maksimaalselt tund ja kümme minutit.

Võtan algul suhteliselt rahulikult, aga pikkadel etappidel läheb tempo ikkagi üles. Väsin ja teen tänu sellele mõned vead, aga õnneks jätkub oidu tempot alla tõmmata. Lõpus tõstan uuesti tempot ja lõpetan ajaga 1:08:13, ehk lausa kaks minutit jääb varuks. Võidan Dmitri Švedi 2:11, ehk kolme päeva kokkuvõttes üksteist sekundit [tulemused].

No comments: