Tuesday, June 04, 2013

XL Kalevi Suvejooks

Nädalavahetusel osalesin XL Kalevi Suvejooksul. Panin ennast kirja, kuna oli lootus heale maastikule ja tihedale konkurentsile, aga esimesega läks kohe pahasti, sest maastiku paremad osad olid muudetud jooksukeelualadeks, ning rada oli veetud mööda soid ja mülkaid.

XL Kalevi Suvejooks, esimese päeva kaart

Laupäevane jooks kriitikat ei kannata, alustan veidi ebakindlalt, aga suurematest vigadest suudan hoiduda, kuni … teel KP7 poole muutun hooletuks ja ei kontrolli suunda, ning jooksen jõe äärde välja – viga 3:00. KP8 – teine suunajooksu hooletusviga otsa – veel 1:00 viga.

Järgmine suurem viga tuleb kohe KP10 juures, kus jooksen punkti kõrvalt mööda ja tekib väike segadus, kuna punkt on parajalt peidus –  1:10. KP12 – kaldun etapil paremale ja siis, jõudes punkti rajooni, ei leia ma punkti. Aitab alles korralik legendi lugemine, aga minut viga on jälle lisandunud.

Teel punkti KP16 saan kätte Maku ja järgmisel etapil Taneli ja Margus Klementsovi. Lasen korraks end lõdvaks, lootes teistele ja ongi karistus käes – kaldume veidi ära ja jookseme punktist mööda, aukude vahel ennast uuesti paika saada ei olegi nii lihtne – kokku tuleb viga 1:30.

Kõige masendavam viga tuleb eelviimase punktiga, KP21, kui lõpp juba käes tundub olevat, veab viimasesse punkti minev sissejoostud jälg mind paremale ära, jõuan viimase punkti juurde, aga ei saa midagi aru, kokku 2:00 lisakaar. Ka viimase punktiga suudan paarkümmend sekundit puterdada.

Kokku tuleb vigu kümme minutit! See pole enam halb jooks, vaid lausa katastroof. Tundub, et palavus on vist oma mõju avaldanud ka paljudele teistele, sest hoolimata oma üliviletsast jooksust olen neljas ja õhtul teite klasside protokolle vaadates, siis eriti kõvaks hitiks tõotab kujuneda Etsi lugu, tema jooksust.

XL Kalevi Suvejooks, esimese päeva finiš

Hommikul Tallinnast startides tundub, et täna on ilm äkki veidikene jahedam, aga autotermomeeter tõuseb järjekindlalt ja kohale jõudes on sooja pea sama palju, kui laupäeval.

XL Kalevi Suvejooks, teise päeva kaartViitstart, stardin kolmandana, kaheksa sekundit peale Dimat. Jooksen temast küll juba enne esimest kontrollpunkti mööda, aga punktist veidi mööda ja Dima võtab punkti enne mind. KP2 – sama lugu, jooksen taas Dimast mööda, aga 0:30 viga ja Dima on taas ees. KP3 valin Dimast erineva variandi, aga punktis oleme jälle koos. KP4 – kaldun veidi paremale ja teen lisakaare – 0:20.

Dima hakkab tasapisi maha jääma, aga kui punktiga KP7 loen enne sood asuva soolika sooks ja otsin sealt 20 sekundit punkti, siis oleme jälle Dimaga koos.

XL Kalevi Suvejooks, teise päeva finišKontrollpunktiga KP9 kaldun veidi ära, aga õnneks saan tänu augule end kiiresti paika – 0:20.

Edasi hakkab jooks sujuma, kuni punktini KP17, kus jooksen ilmaasjata liiga otse ja jään võssa kinni – 0:20. Punkti KP19 juures annab väsimus tunda ja ei keskendu korralikult kaardile, viimasel hetkel saan aru, et olen punktist mööda jooksmas ja keeran tagasi – 0:30. Punkt KP23 – veel üks palavusest ja väsimusest tingitud viga – loen end ette ja arvan, et olen punktist mööda jooksnud. Läheb üle minuti enne, kui mõtted saavad paika. Väike viga tuleb ka punktiga KP29, kus kaldun ära ja jooksen punktist mööda – 0:20.

Kokku tuleb vigu neli minutit ja täna olen napilt kiireim, edestades Nikitinit 5 ja Erikut 46 sekundiga.Teised jäävad juba rohkem maha. Kahe päeva kokkuvõttes tõusen Nikitini järel teisele kohale, Dima ette. [tulemused]

Ja veel – kingitud hobuse suhu küll ei vaadata, aga kes ütleks mulle, kas ma peaksin oma võidetud, L suuruses ja Opel reklaamkirjadega kilejopet minema ümber vahetama Opeli esindusse või kuhugi mujale … või on see üleüldse kandmiseks mõeldud?

XL Kalevi Suvejooks

No comments: