Friday, May 04, 2007

Eesti on astunud Google-i maailmakaardile

Sattusin täna Google Maps lehele ja oh imet ... Eesti on saanud Google jaoks maailmariigiks - kogu territooriumi kohta on tekkinud täiesti korralik kaart, enamus linnu on kaetud ka korraliku tänavavõrgustikuga. Näiteks Haapsalus, kus korraliku resolutsiooniga fotod puuduvad, on täiesti korralik kaart nüüd olemas :).

Ei tea, kas siin on Aljoša karvane käsi mängus? :)

8 comments:

Ingrid said...
This comment has been removed by the author.
Ingrid said...

No aga ta oli ju ennegi Google'i kaardil! Vaid väiksemad maakohad olid tähistuseta ja teedeta.

Heiti Hallikma said...

Hmm, mina märkasin enne ainult mõnd suuremat magistraali, väiksemaid tänavaid ja metsi mitte ...

Anonymous said...

Jajah, isegi ilkusin paar kuud tagasi selle üle, et Google arvates on Eesti tühermaa, mida läbib kohaliku tähtsusega lehmarada E67 :D Ja Tallinn oli lihtsalt täpp kaardil. Igatahes rõõm teada, et Google kaart nüüd Eestis kah kasutatav on.

Anonymous said...

Aga mina olen see paha-paha Microsofti inimene, kes ütleb, et vähemalt pool aastat tagasi oli Live Localis (http://local.live.com) juba Eesti täiesti saadaval, suuremate linnade kaardid ja lisaks ka maanteed täitsa normaalsel tasemel... Seega siinkohal on MS sammukese ees...

Unknown said...

Tegelt on see juba 2 nädalat vana uudis. Tänavad ei ole otsitavad ja osa kohanimesid ka mitte. Mis veelgi huvitavam - suuri vigu silma ei hakka ja mugav kasutada. Tugev konkurent Regiole.

Anonymous said...

Täpsemalt küll tausta teadmata, siis tõenäoliselt Eesti vektorandmed ongi ringiga Regiost pärit. Seal Google kaardi serva peal on ka TeleAtlas märgitud, ja kui ma nüüd õieti mäletan, siis TeleAtlas ostis oma Eesti andmed just Regiolt..

Heiti Hallikma said...

Võrreldes Google Maps vektorandmeid Regio andmetega, siis julgen väita, et seal ei ole sama algupära.