Monday, May 21, 2007

veel nädalavahetusest

Kuna Maare eelistas jalgrattasõidule veinijoomist Mamburiga, siis mina pidin meie peret rattasõidul täisväärtuslikult esindama :). Panen lisaks Maare jutule siis kirja ka mõned eredamad hetked jalgrattasõidust.

Algus jälle läbi Paralepa ja Pullapää. Pullapääl üritame ühte efektset lõiget mööda vana raudteetammi, ehkki nii kaart kui GPS näitavad, et läbi ei saa ... väikeste mööndustega siiski saab. Tee lõppeb tõepoolest ja meie ees on talu. Üritame algul viisakalt ümber talu tungida, aga võsa osutub jalgratta jaoks liiga tihedaks. Läheme siis otse läbi taluhoovi ja ehmatame poolsurnuks seal päevitava poolpalja naisterahva, kes paaniliselt üritab end varjata kõige kättejuhtuvaga :).

Edasi mööda Tooraku turismitalust, kus teeme väikese vea, kuna usaldan liiga palju GPS-is olevat kaarti. Siis läbi Metsaküla ja uuesti mere äärde. Proovime jälle üht sellist kohta, kus kaart näitab, et teed pole - seekord on :) ja nii saame otse Allika külla ja sealt juba Tuurule. Sihtmärgini, Puise neemeni jääb veel vaid 9 kilomeetrit. Ehkki paar kilomeetrit on tee korralikult `treppis` jõuame edukalt Puise neemeni.

Päris kena vaatepilt ja polegi Matsalu lahte sellisest kohast näinud :). Sööme ära kaasavõetud võileivad ja alustame tagasiteed. Kuna väsimus hakkab tasapisi kimbutama, siis otsustame tagasi `sõita` jalgrattaga ja kasutada nüüd veidi suuremaid teid. Sõidame Pangani, kus mõned meist täiendavad oma joogivarusid ja keerame sealt Metsküla peale. Edasi läbi Väike-Ahli ja Mägari ning olemegi Haapsalu-Rohuküla maanteel. Kokku tuleb korralik, 65 kilomeetrine jalgrattaring.

Ja Maare on saanud selle ajaga endale kena, punetava naha :) ...

No comments: