Sunday, December 09, 2007

Jeruusalemma leib

Jeruusalemma leib

Välja on mõeldud järjekordne ketina edastatav asi. Seekord ei ole tegemist e- ega tavalise kirjaga, rahakaartide ega muu säärasega vaid keegi on välja mõelnud imalmagusa keeksitaigna, mis kodudest kodudesse ringleb.

Nimetatakse seda Jeruusalemma leivaks, taignaga (õigemini juuretisega) käib kaasas ka kiri, mis hoiatab selle ära viskamise eest ning väidab juuretise olevat saanud õnnistuse kiriku poolt. No ja juuretist tuleb siis neli päeva hoida ja kogust kasvatada, lõppeks jagada neljaks osaks, kolm ära anda ning neljas ise koogiks küpsetada.

Kolmapäeval Viivi tõi trenni kaasa mingid paberkotikesed purkidega ja oli ise seejuures nii kavala näoga. Ja ma ei saanud muidu, kui katsetasin uudishimulikult ära, et missugune see Jeruusalemma leib siis maitseb. Nojah, magus käkk, üle ühe tüki alla ei läinud. Heiti praegu sööb teist tükki, aga eks ta tegi täna Taneliga pika jooksutiiru ka. Vaatasin just -  kirjade järgi juuretist ei tohtinud ära visata ja käkki võõrastega jagada, aga seda polnud kirjas, et käkki ei tohi ära visata:P

Nii, et piinlik lugu aga ma võtsin tõesti sellest osa. Ja vähemalt kahe sõbra kodus on nüüd juuretisepurk ka:D Üldiselt soovitan tuttavatelt tundmatu sisuga purgikesi mitte vastu võtta...

4 comments:

Andres P said...

Äkki saab sellest uue seiklussportlaste kalorpommi-salarelva? Või on ta tõesti liig iiveldav magus.

Liina said...

Mingi analoogne asi liikus ringi ka ca 10 aastat tagasi minu sõprade seas. Äkki on Sul 10-aasta vanune juuretis :)
Peaasi, et köhtu lahti ei tee :)

Anonymous said...

10 või rohkemgi aastat tagasi oli see "Sassi sõbrakook"

Anonymous said...

Igaljuhul pole see kook kümne aasta jooksul paremaks läinud:)

Andresele: mina ise ei tahaks seda multisportlase salarelva järgi proovida.. a võin Sulle retsepti anda:P

Tavaliselt tahaks pikema võistluse ajal süüa ikka vaid tõesti maitsvaid asju. Imalmagusatest geelidest/batoonidest on liigagi küll. Huvitav, miks keegi näiteks küüslauguleiva või grillkana maitselisi soolaseid batoone pole välja mõelnud?