Wednesday, December 05, 2007

Ladysmith Black Mambazo

Eilne Jõulujazz 2007 avakontsert Kaarli kirikus tekitas vastakaid tundeid. Ei, Nelson Mandela lemmikansambel Ladysmith Black Mambazo oli muidugi tasemel. Suurepärase häälega mustad mehed kandmas edasi Lõuna - Aafrika traditsioonilist muusikat.

Kahjuks oli aga Kaarli kirik selle kontserdi jaoks täiesti ebaõnnestunud koht. Ei tea mis põhjusel, aga kõigepealt pidi kirikusse pääsemiseks seisma väljas vihma käes pikas-pikas sabas, mis lookles tänavale välja - võib olla tingis selle usin sebra-pileti kasutamine ning sellel oleva triipkoodi skanneerimine võttis hulga aega... ei tea.

Kui lõpuks sisse said, pressisid ennast tihedalt täis kiilutud pinkidesse, vihmast rõskete riiete vahele. Kaugel ees särav soe valgus ning mustad mehed selle keskel laulmas jäi kuidagi kaugeks... Veelgi kurvem on, et laulule vürtsi andnud vapustav liikumine, mille käigus nii mõnegi laulva mehe kannad sõna otseses mõttes kukla taga ära käisid, jäi hoopis nägemata. Ma ei tea, ilmselt ei ole kirikus tõesti kohane altari ette kasvõi poolemeetri kõrgust lava teha aga siis tuleks sellise kontserdi jaoks valida teine koht.

2 comments:

Anonymous said...

minul jäi sama nukker mulje kontserdist, ainult rohkem kui saba õues ja küünarnukitunne istudes häiris kehv akustika ja õnnetu lava. No ei olnud meestel ruumi liikuda ja ennast vabalt tunda ja paar korda, kui nad mikrofonist kaugemal laulsid, tekkis tunne, et võimenduse oleks võinud hoopis ära jätta. Aga aru ma ei saa, miks pannaks Kaarli kirikusse selliseid asju, kui on teada, et alates 10 reast kajab vastu ja heli läheb õudsaks? Vastust teab ..kes?

Anonymous said...

Nojah, meie oma 21.reast ei näinud isegi seda, et meestel lava kitsaks jäi, või et seal üleüldse mingi lava oli..