Wednesday, December 19, 2007

veel kilde Irkutskist

Irkutskist õnnelikult tagasi, ehkki tagasitee kiskus vägisi spordiks kätte - kuus tundi TU 154-s on ikka täielik piin - isegi minusugune istub põlved vastu eesistuja tooli seljatuge ja tihedalt käetugede vahele kiilutuna.

See, et Venemaal on midagi odavalt saada on kah varsti müüdiks muutumas: Irkutskis maksis isegi bensiin АЙ 95 umbes 25 rubla liiter, kõige odavam õlu, mis ma seal selle aja jooksul sain, maksis üle 100 rubla. Muust ei maksa rääkidagi.

Eile oli enne lennukile minekut aega korraks kesklinna põigata. Mind vaimustas väga kesklinna vana puitarhitektuuri ja pealetungivate betoonkolakate vaheline võitlus - päris huvitav oli näha kokkukukkumas puitlobudikku ja selle kõrval uut kivimaja. Panin planetisse mõned pildid kah sellest.

Kahjuks ei jõudnud eile Hiinalinna, kus üleeile õhtul korraks läbi jalutasime - see väärib kindlasti külastamist. Erilise mulje jätsid kõrguvad merekonteinerite kuhjad, sadu konteinereid - kusjuures need konteinerid on kasutusel korteritena! Mina küll ei kujuta ette, kuidas hiinlased seal talvel ära ei külmu, Irkutskis pole ka -45°C haruldus, seda olen ise kogenud.

1 comment:

eduardp said...

Väga vahvad näited arhitektuurist.