Tuesday, December 18, 2007

Spinning

Sel kolmapäeval on spinningutrenni välja pakkuda mõned vabad kohad. Huvilised, palun andke teada maare@planet.ee.

4 comments:

eduardp said...

Puhkepäevad. Tekkisid mõned küsimused selle spinninguga.

Milline osa on taolisel vaheldusrikkal treeningul ratturite talvisel ettevalmistusel (meie trennid on (pulsi järgi) olnud pigem lõigu- ja intervalltrennid kui jõuvastupidavuse trennid)?
Kuidas peaks olema vahekord intervall- jm trennitüübi vahel?

Mul on jäänud tunne, et pärast spinningut ei ole joosta kõige parem. Aga peale ühtlast nö nüri rattasõitu on jooksmine mõnus (enda jaoks on jooksmine ikka põhitegevus). Kas on tegu selles, et seni on spinningus pulss kohati liiga kõrge olnud? Nö aeroobsem trenn annab tugevama enesetunde, ehkki trenni efektiivsus ei pruugi olla parim. Aga praegu on ikkagi detsember ja madalam pulss võiks olla ehk sobivamgi. Aga ma ei tea ka...
Lõppude lõpuks saab pulssi ise reguleerida, treeningu ülesehitust aga mitte. Mida Peep sellest arvab?

Omaette küsimus on joomisega. Soovitatakse juua enne trenni, palju trenni ajal ja ka pärast. Kas tüüpiline ameerika värk? Äkki peaks keha harjutama vähema veega, oleme ju kõik tsipa multisportlased. Aga higi voolab trennis kõvasti ja kehatemperatuuri alandamiseks on joomine vist parim vahend. Aga kas ei peaks keha selles suhtes hoopis treenima - ärgu kuumenegu nii kiiresti :)
Mõningat infi oli lehel:
http://www.spinning.com/page.asp?id2=33&id1=25

Aga ise olen spinninguga muidugi rahul, parajalt raske fun trenn.
Aga näiteks kaks korda nädalas ei tahaks intervalltrenni praegu teha.

maare said...

jaa.. palju küsimusi... peaksime Peebuga uuel aastal ehk mõne workshopi tegema:)

Anonymous said...

Ei tea kas nii hooaja alguses ettevalmistusperioodil on üldse hea nii intensiivseid treeninguid teha.

Intervallid peaks ikka minu arusaamise järgi jääma ikka hilisemaks. Millal veel põhja laduda kui mitte sügisel.

Minu teada on nii Peep kui Kodar endale varase ja intensiivse spinnimisega varasematel aastatel karuteene teinud- hooaja alguses heas hoos aga hilisemaks enam mehi ei jätkunud.

Heiti Hallikma said...

Tegelikult tahtsin kirjutada sellest, et minule sobib spinning just sellisena. Praegused (loe talvised) jooksuotsad teen nagunii enamuses rahulikult ja kuna võistluseid pole, siis on spinningu kiirendused ainsad kiiremad liigutused.

Aga huvi pärast lasin oma Polari ProTrainer tarkvaral näidata viimase kahe kuu (just niikaua oleme käinud spinningus) treeningute keskmist ja maksimumpulssi:
jooksu puhul HRav 143 ja HRmax 164 ning
spinningus HRav 129 ja HRmax 164

Kusjuures tänu eelmise talve spinningutreeningutele suudan varasemaga võrreldes rattal juba tunduvalt kergemini pulsi üles saada. Siinkohal oleks tõesti asjatundja kommentaari vaja.