Monday, December 17, 2007

Tallinn - Helsinki - Moskva - Irkutsk

Et uuel aastal uue hooga alustada, siis tuli vana aasta sees teha veel üks kiire tööreis Venemaa avarustesse. Piletite ostmisel sai ennast ilmselgelt üle hinnatud: plaani järgi pidi Helsinki - Moskva lennuk maanduma Šeremetjevo lennuväljal kell 18:45 ja järgmine, Moskva - Irkutsk lend väljuma Domodedovo lennuväljalt kell 21:15. Kahe lennu vahe seega 2:30, mille jooksul pidin jõudma ka Moskva ühest servast teise, läbides vahepeal 84 kilomeetrit.

Kui Helsinki lennuk enne maandumist pooletunnilisele lisatiirule Rjazani peale pööras, siis oli juba üsna selge, et "halb plaan". Aga noh, järgmine lend Domodedovost Irkutski pidi väljuma kell 23:15. Kell 19:22, pärast seda, kui tõmmuverelised mägede pojad mind passikontrollis lahkelt mööda olid lasknud, ütlesin taksojuhile, et kiirustagu.

Jälle üks pikaks ajaks meelde jäävatest taksosõitudest, katsusin spidomeetrit mitte vaadata, ei oleks uskunud, et selline jaapni "punn" (kusjuures rool asus autol paremal pool :)) üle 150 välja suudab võtta.

IrkutskUus lootus hakkas tekkima siis, kui Karu Domodedovolt helistas ja ütles, et meie reisi on edasi lükatud ja uus väljumisaeg on 21:55. Igatahes astusin Domodedovo lennuväljal taksost välja, kui kell näitas 20:42 ...

... ja pärast mitmeid lennu edasilükkamisi, sain kell 23:00 juba lennukisse. Siis veel tunnike ja veidi peale ootamist lennukis ja 00:07 hakkasime liikuma ...

... 5 tundi ja 33 minutit hiljem olen Irkutskis, kell näitab 10:40, termomeeter näitab -20°C, Baikali järveni jääb 61 kilomeetrit. Enamusel autodel asub rool autos paremal poolel :).

No comments: