Wednesday, December 26, 2007

Marimetsa rabas on jõulud värvilised

Jõululaupäeva õhtuks sõitsime seekord Haapsallu. Enne suuremat söömist tegime veel kehale pai: kerge jooksutiir ja tunnike infrapuna sauna, et keha jägrnevaga lepiks :) Ma sealiha eriti ei armasta, seega rasvane praad jäi ära. Mõned verivorstid siiski. Aga põhiroaks hoopis kala ning ahjus grillitud paprika, suvikõrvits ja baklažaan. Ahjukartulid rosmariiniga tulid iseäranis hästi välja.

Esimesel jõulupühal trotsisime vihma ja võtsime Risti asula külje all ette Marimetsa raba matkaraja. Infotahvli järgi pidi rada olema u 7 km pikk ja sellest 4-5 km laudteed. Heitil oli muidugi GPS kaasas ning see mõõtis raja pikkuseks hoopis 9.16 km. Nii, et pealt kahetunnine jalutuskäik tuli. Tegelikult võiks ilusa ilmaga seal sootuks kauem aega veeta.

Laudtee oli libe, kuid jalad jäid siiski enam-vähem kuivaks, hoolimata sellest, et märjemates kohtades oli laudtee ka veekihiga kaetud. Core-tex jalanõud töötasid hästi :)

Aga hoolimata vihmast olid jõulud Marimetsa rabas värvilised. Rabapinnas lubas imetleda rikkalikke värve ja selge ilma korral oleks need ehk veelgi kirkamad olnud. Heiti tegi pilti ka, kui kahjuks ei jäänud värvid ilma tõttu pildile. Teekond salvestus siia.

Kolm vaatetorni ning infotahvlid rajal - sinna tasub kindlasti tagasi minna. Eriti suvel kui vaatetorni juures olevate laugaste ujumiskohtades saaks värskendava supluse teha. Või sügisel, kui rabavärvid on veelgi kirkamad. Ja siis veel talvel räätsadega, kaasas kuum tee. Ning muidugi kevadel, linnulaulu saatel.

Marimetsa oja kaldal hakkas tõesti juba kevadeks kippuma. Paju-utud olid väljas ja tihased siutsusid. Loodetavasti küll tuleb siiski enne kevadet talv ka. Heiti pani ennast Tartu Maratonile kirja.

Pärast õhtul Raplas tuli veel jõuluvana. Mamburi mobiiltelefon rippus kaelas ja habe oli ähmiga valepidi ette pandud :) Ema, kes muidu väga pikka juttu ei taha kõnelda, üllatas jälle ja luges vist õhtu pikima luuletuse. Väikesel Minnal tulid salmid küll alles pärast meelde, aga mis sest.

No comments: