Friday, December 03, 2010

Nepaal … Nepaal!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NB. Pilt ei ole Nepaalist, vaid veel Sikkimist, täpsemalt, Sikkimi pealinnast, nimega Gangtok.

Pärast 24-tunnilist reisi oleme jõudnud Nepaali pealinna Kathmandusse.

Tegelikult lubati meile küll piirilt, reisibüroost, kust piletid ostsime, 12-tunnilist ekspess-bussi, mis aga pärast osutus, “sorry, your bus will delay” tavaliseks 17-tunniseks Kakarvitta-Kathmandu bussiks, täistuubitud kohalikku kirjut seltskonda, kes peeretab, kes röhitseb, kes niisama nõme.

Tegelikult, pärast esimest, ütleme 10-t tundi, olime oma hinnangu ümber vaadanud, sest kogu buss tundub nagu üks pere … teame kes elab Indias, kes Nepaalis, kes tunneb ennast India pärast rõhutuna, kes on niisama lõbus. Saame maitsta päris-päris kohalikku teeäärset toitu ning oleme tähelepanu keskpunktis heas mõttes.

Kokku erinevatel põhjustel 24-tunniseks veninud bussireis kolhoosi-tüüpi bussis on küll väsitav aga saame sealt suure tüki head kogemust just kohaliku elu tundmaõppimisel. Kathmandust juba homme, sest siinses hotellis on wifi ja hotell ise üks parimaid sel reisil kohatuist. Matkapoodide kontsentratsioon ruutkilomeetri kohta ajab hulluks.

3 comments:

Viivi said...

आपका स्वागत है

Meil siin endiselt sajab vahelduva eduga.
Heiti, osadel meestel juba 100+ km suusatatud!

Olge mõnusad!

Heiti Hallikma said...

No pidid sa nüüd niimoodi ütlema ... meil ületab litraaž oluliselt kilometraaži, aga homme on plaanis seda veidi parandada. Rentisime kaheks päevaks jalgrattad ja homme plaanis alustada 1 300 pealt ja jõuda (seda Maare veel ei tea) kusagile 2 500 peale. Aga lund saame kahjuks ainult eemalt vaadata :(.

अब एक बियर

Anonymous said...

Väga äge!!!
Üks peamisi põhjusi, miks reisimas käia ongi just need hetked, kui õnnestub näha ja tunnetada seda "real life"-i.
Tauts