Saturday, February 02, 2008

vastu tuult

Täna olin kaval - kuna oli karta, et Raplas on end jube raske jooksma sundida, siis vaatasin kodus kohe kodus juba huvitava marsruudi välja ja leppisin kokku, et Maare paneb mind enne Raplat maha. Panin kodus juba spordiriided selga ja trükkisin välja vastava koha fragmendi E.O.Map atlasest Eesti teed 2005/2006.

Tagantjärgi tarkusena - see oli üliõige tegu, sest poolel teel Raplasse hakkas korralik vihma-lörtsi sadu ja Raplas poleks kindlasti enam viitsinud end enam välja ajada. Nüüd aga tõstis Maare mind Natukene enne Hagudit maha.

Jooksin Hagudist Koigile ja keerasin siis Alu peale. Kohe tuli selline vastutuul ja vastulörtsisadu, et hirmus ... suhteliselt palju oli ju seal ka lagedat maad. Aga selle eest oli jalg kerge ja meel rõõmus, kiirus keskmiselt 4:20 ... 4:30.

Enne Alut näitas GPS, kus sees Regio Eesti 2007, et saan Alu asulast mööda joosta. Siunasin mõttes E.O.Map-i kartograafe, kes hooletut tööd teinud. Kui aga teeristi jõudsin, kust ära pidin pöörama, siis selgus, et teed seal küll ei ole. Kuna ma aga olin juba otsustanud oma rajavaliku, siis ei hakanud plaane ümber tegema ja jooksin mööda Regio kujuteldavat teed, ehk mööda heinamaa / künni serva.

Alust möödas, jooksin läbi Kõrgu Kuusiku-Nõmmele. Enamuse ajast olid suured lagedad ja tuul ikka jubedalt vastu. Kuusiku-Nõmme juures tegin järjekordse offroad-valiku ja jooksin mööda metsaserva, vahepeal lõigates paari metsatukka, Koikse suunas. Ühes metsatukas sattusin ka korralikult sohu - tee muutus järjest vesisemaks, kuni ees oli umbes 20 meetrit üleujutatud metsaalust. Kuna ma tagasi minna ei viitsinud, siis said jalad täiesti korraliku vanni.

Metsatukast lõpuks möödas jõudsin suure lagedani. Aga häda, lage oli, nii kaugele kui silm ulatus üles küntud. Loobusin plaanist Koikse juures Rapla-Märjamaa maantee ületada ja keerasin ära Kuusiku peale.

Kuusikule jõudes näitas GPS juba 19.5 kilomeetrit ja nii helistasin Maarele ja palusin, et kui tal midagi selle vastu ei ole, siis tulgu mulle Rapla-Järvakandi maanteele vastu, kuhu mul jäänud veel linnulennult vast kaks kilomeetrit.

Vast kaks kilomeetrit tähendas seda, et üle Vigala jõe jõudes tuli mul Rapla-Virtsu raudteetammini jõudmiseks kilomeeter mööda metsa otse minna, kus paar kraavi mind ebameeldivalt üllatasid. Noh, kuna jalad olid juba nagunii märjad, siis katkestama nende pärast enam ei hakanuid :).

Virtsu raudteetammile jõudes ja Rapla poole keerates puhus taganttuul! Seda mõnu jagus mulle aga ainult umbes pooleteistkümneks kilomeetriks, kuna siis jõudsin Rapla-Järvakandi maanteeni, kus Maare juba autoga ees ootas.

Kokku siis 2:01:29 ja 23.46 km. Keskmine pulss 162 ja max 171. Kaloreid kulus ... ai, seda ma ei saa siia kirjutada, muidu Eduard tahab jälle kolmandiku maha võtta :). Ja GPS-track on salvestatud planetisse.

3 comments:

Andres P said...

Hehe, tubli seiklussportlase treening. Tühja sest maastikust, lähme nii nagu tuju viib.

Anonymous said...

Alust saab säältpoolt tulles mööda küll, kui u. 1 km edasi joosta ja siis P Sikeldi poole pöörata. Aga selle koha pealt pole vist kunagi teed läinud ja 1999.a. Regio seda küll ei näita.

Heiti Hallikma said...

Aasta 1999 oli suht ammu kah :). Kontrollisin uut Regio kaardirakendust - ka seal on see tee ilusti kaardile kantud:
http://kaart.otsing.delfi.ee/index.php?uid=c3a61631d3107d27fc707dd4217ec29c