Friday, February 01, 2008

uusi söögikohti avastamas

tšeburekki proovimas  Enne Tallinn - Moskva rongi peale minekut jäi meil Priiduga nii palju aega, et otsustasime kogeda midagi ekstreemset ja külastada Balti-Jaama kohvikut ning proovida kohalikke tšeburekke.

Priit võttis tšeburki (15 krooni) ja õlle (A.Le Coq Premium, 30 krooni), mina lisaks veel pannkoogi seentega (10 krooni).

Tegelikult polnud toidul väga vigagi, tšeburek täiesti söödav (kui iga päev neid just sööma ei pea) ja pannkook samuti. Lisaks oli meelelahutus samast, kõrvalt võtta: algul käisid kaks mingisugust kaaki, ühel neist nägu verine, kokkadele mingeid prille pakkumas - италянские, хорошие. Siis tuli järgmine kraade kilekotiga, kus minu meelest olid sees mingisugused töötunked ja muud kaltsud, pakkus neid muidugi kokale jälle müüa. Ju siis vahel siin ikka midagi ostetakse kah, kui juba pakkumas käiakse. Väga ausa kaupmehena ei tundunud pakkujatest küll keegi.

Kui veel kohast rääkida, siis teenindajad leti taga olid täiesti inimeste väljanägemisega, aga kokad (või pigem siis köögipersonal) sarnanesid küll alkohoolikutele või siis kodututele. Kui me lahkuma hakkasime, mina pool õlut klaasiga lauale jättes, kimas kusagilt välja mingi kodutu väljanägemisega memm ja ütles, et tema koristab - ega ma ei saanudki aru, kas teenindus on seal tõesti nii kõrgel tasemel, või himustas memm hoopiski pooleldi joomata õlut.

Järgmine kord viin Maare sinna sööma, hinna ja kvaliteedi suhe on igatahes ülikõva :).

2 comments:

Anonymous said...

Ideaalne koht sünnipäeva või muu tähtpäeva tähistamiseks, 40-ne juubel või pulma-aastapäev ... Kõigepealt kõht täis ja siis vanalinna ööklubisid kammima.

Anonymous said...

Hiljuti on hinda tõstnud, enne maksis tšeburek 12.-

Ja olid ajad ja majad, kui neil oli ainult putka Telliskivi trammipeatuse juures, see putka oli puhas ja tšeburek maksis 5 krooni :P