Monday, June 08, 2009

kohtumine tundmatuga

Eelmise nädala Bratski reis mõjus seekord üllatavalt raskelt ja kui laupäeval veidi peale kahtteist magama sain, siis uinusin vist silmapilkselt. Kaua ma magada ei saanud …

… mõned minutid peale kahte ärkasin ja mõned hetked hiljem sain aru, et meie korteri signalisatsioon töötab – nimelt paneme magamise ajaks uksed ja alumise korruse valve alla. Tatsasin unise peaga esikusse ja …

… pidin peaaegu kokku põrkama tumeda koguga. Hetk peata olekut ja tume kogu pööras täiskiirusel ümber ja kadus trepist alla. Mina olin veel veidi aega täielikus hämmingus, siis läksin ja võtsin magamistoast telefoni ja helistasin politseisse.

Politsei saabus üllatavalt kiiresti, samuti turvafirma G4S. Veidi kauem ootasime politsikoera, kes oli vist muudel asjaajamistel. Aga senikaua valvasime keldritreppi ja lahti muugitud keldriakent. Kella kolmeks olin vastu võtnud hulgaliselt külalisi ja nad ka lõpuks minema saatnud: politseinikud nii koertega kui ilma ja G4S turvamehed.

Aknad ise tunduvad küll hästi tehtud olevat, aknaraamid koos karastastud klaasidega on täiesti terved – näha oli, et enne oli üritatud muukida maja otsaakent aga tulutult ja mindud siis maja taha, kus akende vahel tibake suurem pragu ja kus aknasulused pärast kõvemat kangutamist siis järgi andsid. Parandasin ära akna haagid ja täna asendan need veidi turvalisemate sulustega. Aga adrenaliin oli hommikuni nii üleval, et magamisest ei tulnud enam midagi välja.

JA LISAKS: Kuna on kuulda olnud, et siinses, Kalamaja piirkonnas on viimasel ajal olnud teisigi sissemurdmise katseid, siis elanikud, olge valvsad!

3 comments:

Mari said...

Väga murelikuks teeb see jutt. Kuidagi hirmutavalt palju on varguseid viimasel ajal Kalamajas. Meil varastati paar nädalat tagasi kinnisest hoovist laste jalgratas, kuulda on olnud, et kuskil siinkandis on isegi teise korruse rõdult ratas ära varastatud. Autodesse murtakse meie tänaval pea igal öösel sisse, hommikuti on killud maas.
Sügisel räägiti, et Küti tänava narkopunker on sagenenud varguste põhjuseks, see majake on nüüdseks lammutatud, aga kuritegevus hoopis suurenenud.
Igatahes tundub olevat piisavalt põhjust signalisatsiooni investeerida.
Kas politseikoer võttis jälje üles?

Heiti Hallikma said...

Kahjuks ei saa alati rõõmsaid jutte kirjutada.

Aga koer oli natukene ilukirjanduslik väljend :). Tegelikult oli temaga selline lugu, et keskusest öeldi, et koer tuleb ja keldrisse minna enne ei tohi. Ootasime teist pea paarkümmend minutit, keldrisse ei läinud, patrullid valvasid nii õues, lahtise akna juures, kui toas trepi juures. Siis jõudsid kohale kriminalistid, kes otsustasid, et koera pole ikkagi vaja.

Berit said...

päris hirmutav. olen ise ka suvel siin kandis. ja alles eile lugesin sõbranna blogist sellise loo:

http://vaikus.blogspot.com/2009/06/teate-teie-arge-hakake-uldse-raakima.html

nüüd tuleb korda mööda magamist hakata harrastama :)