Thursday, June 25, 2009

Liisa – gümnaasium läbi!

Nädalavahetusel ja Jaani ajal liikusime trajektooril Tallinn – Haapsalu – Tallinn – Arula. Haapsalu sai alguses valitud, lisaks Leegi-Mamburi külalislahkuse nautimisel, ka põhjusel, et pühapäeval oli plaan osaleda järjekorras 4. ndal Haapsalu triatlonil. See plaan aga asjade käigus muutus ja mina olen sellega rahul: sest külma vee tõttu Väikeses Viigis jäeti ujumine ära ja asendati jooksuringiga ümber viigi. Kombinatsioon jooks-ratas-jooks aga ei tundunud just ahvatlev ja nii asendasime triatlonil osalemise võistluse vaatamisega ning kerge rattaotsaga Rohukülla.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada. Vaid sellest, et Mamburi tütar Liisa sai hakkama! Gümnaasiumi lõpetamisega ikka. Ja veel väga korralike tulemustega riigieksamitel: inglise keele suuline 100 ehk maksimumpunktid, kirjalik 90, kirjand 91, bioloogia 72 ja lõputöö hindele 5. Liisa nimelt oli üks neist noortest, kes teoreetilise eksami asemel sai teha praktilise lõputöö ja kuna tema üks hobidest on fotograafia, siis just fotod olid tema lõputööks. Noh, vahepealsel ajal ei jäid kooliasjad vähe soiku ja seetõttu on selliste tulemuste üle topeltrõõm – oled topelttugev kui suudad vahepealse tasa teha!

Lõpuaktus oli planeeritud just sellele ainukesele tööpäevale mis keset vabu päevi oli. Ja nii me esmaspäeval oma autonina jälle Tallinna suunas keerasime. Nojah, aktust me tegelikult ei näinudki, sest paariminutiline hilinemine tähendas, et kooliaula uksest me enam sisse ei mahtunud. Õnneks, sest nagu kooliaulatele omane, ei kipu seal soojal suvepäeval ja suure rahvahulgaga eriti õhku olema. Ja kuna aktus osutus rekordpikaks – veidi üle kahe tunni – oli meil isegi hea meel, et saime aktusele kaasa elada kooliõues päikest nautides.

Lõpuks said siiski esinemised ja kõned läbi, tunnistused ja kiitused kätte jagatud (millest Liisagi osa sai). Lilled said selleks ajaks küll juba veidi närtsinuks, aga mis siis – peamine oli jagada seda rõõmu, mis Liisal igast juukseotsast välja lahvatas! Igatahes!

No comments: