Monday, August 21, 2006

AREAL team

Seekord siis laupäeval, 19. augustil, toimus Hansapank XDream 2006 kolmas etapp. Toimumiskohaks Pikasilla. Seekordse etapi märksõnaks on muda. Tegelikult on emotsioone nii palju, et ilmselt kirjutan veidi pikemalt heiti.msn.ee-s.

Kuna sellel korral oli kohe kanuuetapil kasutuses hajutus, st. pooled võistkonnad saadeti ühele ringile ja teised teisele, siis puudub ülevaade meie üldseisust. Suur on meie üllatus-ehmatus, kui selgub, et AREAL team on kanuuetapi lõpetanud pool tundi enne meid ja oleme üldjärjestuses kolmeteistkümnendal kohal! Aga AREAL on seekordsel võistlusel tõepoolest kõva – nad võidavad meid praktiliselt kõikidel etappidel ja finišis on nende edu meie ees 44 minutit ja 14 sekundit! Tõsi võistkonna Salomon X-Adventure Team ees veidi vähem, aga kuna neil puudub üks märge, siis tund trahvi kukutab neid protokollis seitsmendale kohale.

Teine koht lõpuprotokollis on meile seekord täielik kordaminek. Minule isiklikult teeb eriliselt heameelt, et just AREAL team oli see, kes meid võitis – on nad ju viimase kolme aasta jooksul olnud mitmeid kordi esikolmikus, aga esikoht oli neil senimaani puudu. AREAL auks peab ütlema ka seda, et ka kõige teravamas konkurentsis on nad alati jäänud sõbralikuks ja abivalmiks – loodan väga, et nemad meist sama arvavad.

Aga AREAL team peab lisaks esikohale tähistama nüüdsest 19. augustil ka oma sünnipäeva. Täna hommikul tööle sõites kuulsin, et laupäeval oli liiklusõnnetustes hukkunud jälle kolm inimest, aga palju ei puudunud, et kolmest oleks võinud saada viis ... või kuus. Nimelt jalgrattaetapil, kui nad seal kolmekesi, ratta lenksu kohal küürus sõitsid, põikas vastusõitva auto tuulest välja teine auto, kaldudes suure kiiruse tõttu tugevasti kurvist välja. Õnneks tõstis Anti juhuslikult pea ja ... hüüda teistele polnud enam aega ... Anti suutis teistele ette lõigata ja nii lõpetas võistkond seekord kraavis, Raulil oli ühelt küljelt nahk maas, lisaks põlv, küünarnukk, peopesad. Teised pääsesid kergemalt, ja palju kergemalt kui ... oleks ...

Tagantjärgi jõudsid AREAL team liikmed selles üksmeelele, et vist olla olnud „vahtralehega” auto. Ning veel – Antil polnud see esimene kord pääseda, tema teine sünnipäev on 28. septembril, kui ta 1994. aastal pääses eluga laevalt „Estonia”.

NB. Maare juttu, „Xdream - teeneline katkestaja”, saab lugeda aadressilt heiti.msn.ee.

No comments: