Monday, August 14, 2006

Ettevalmistus Xdreamiks: rattatrenn

Kuna juba järgmisel nädalavahetusel toimub Xdreami järjekordne osavõistlus ning B- rada stardib rattaetapile, pidasime pühapäeval õigeks teha üks väike rattatrenn, et saaks sadulamaitse jälle selgeks. Viimati saigi sõidetud Siku matkavõistlusel, nii et ratta selga uuesti istuda oli viimane aeg. Sest parem hilja kui..

Startisime siis sõprade Raivo ja Viivi maja eest Veskimöldrest ja asutasime end Vääna poole. Harku mõisa juures liitus meiega ka Ave ja edasi jätkasimegi nii- mehed ees kihutamas ja lõpuks teist teed minnes ning meie Ave ja Viiviga omasoodu. Ma küll tahtsin alguses Viivit meestega trenni tegema ajada, kuna kartsin, et tal meiega igav võib olla (Viivi nimelt siis võistleb Garmonti nimelises naistetiimis ja pistab Xdreamil edukalt rinda tugevaimategi meestega, lisaks veel saavutused orienteerumisvõistlustelt..) aga Viivi jäi siiski meiega ning ma loodan, et lõppeks meie liikumiskiirus talle väga aeglane ei olnudki.

Vihma küll tibutas, aga väljas oli soe, liikusime Harkust Vääna poole, valides suurte maanteede vahel asuvaid kruusa- ja metsateid. Need on seal väga kenasti sõidetavad, ma ei olnudki varem sealkandis käinud s.t metsavahel niimoodi, suurt teed mööda küll. Kaardi pealt paistab et väikesed teed nagu lõpeksid vahepeal ära aga tegelikult saab täiesti edukalt sõita välja Harkust Väänani (u 10 km üks ots). Vääna külje alla jõudes otsustasime, et veel siiski tagasi ei pööra ning põrutasime edasi, tegime tiiru kuni Türisalu panga alla välja ning Naage nimelise küla ümber ringi. Teel sattus ette nii mõnigi tuttav koht, kus sel või eelmisel aastal o-päevakutel joostud, Viivi muudkui seletas juurde, et millisel o-kaardil (Vääna, Türisalu, Keila- Joa jne) parasjagu asume - tegijad teavad Eestit jagada ka orienteerumiskaartide järgi:)

Veidi enne Naage küla sõitsid mehed meile jällegi vastu, Heiti kõige ees nagu poleksi hommikul ca 17km Viimisse auto järgi sõitnud, siis Randy ja Raivo järgemööda. Nemad siis olid veidi teist teed läinud ja liikusid meile vastu, veidi kiiremini ka. Millest meie tegime sobiva järelduse, et selleks ajaks kui me lõpetame on saun juba soe - nii oligi:) Kokku kogunes 47 kilomeetri kanti ja veidi üle kahe tunni- selline paras pühapäevane trenn. Tagasiteel oli lagedal väljal vastutuulega ikka tükk sõtkumist - ehk on sellevõrra nüüd Xdreamil kergem jälle..

Pärast olime sauna ja söögi-joogi kuhjaga ära teeninud. Mõnus.

No comments: