Monday, April 14, 2008

nädalavahetus Värskas, Põlva maakonna lahtised MV öises

Möödunud nädalavahetus möödus meil Maarega Värskas, mina tuletasin meelde mismoodi orienteerumine käib, Maare proovis esimest korda, mis tunne on orienteerumisvõistlusel osaleda.

2007025 MikitamäeAlustasime Põlva Maakonna lahtiste MV-dega öises orienteerumises. Kuna ees oli ootamas laupäev-pühapäev tihedat orienteerumist, siis otsustas Maare avaala vahele jätta ja keskenduda laupäevasele ja pühapäevasele päevale, mina tegin avastardi klassis M35, kus distants veidi lühem.

Rada 6.90 km ja 14 kontrollpunkti. Mikitamäe maastik midagi erilist ei pakkunud, tavaline Tallinna neljapäevaku tüüpi plats. Minu jooks oli kah kaugel heast, palju ebakindlust, eriti punktide piirkonnas. Viienda punkti juures seisin, nagu lammas, enne kui taipasin legendi lugeda ja kraavi otsast veidi edasi, künka juurde punkti võtma minna. Seitsmendast punktist jooksin lihtsalt mööda, vaatasin veel, et mida need inimesed seal teevad :).

Ja maasikaks oli muidugi eelviimane ja viimane punkt, mis tundusid nii lihtsad, et ei viitsinud enam korralikult kaarti lugeda. Tänu sellele eelviimase punktiga 20-sekundiline lisakaar ning viimasega pea minut põlvini püdelas savis sumpamist, seda kõike otse finiši kõrval, pealtvaatajate lõbusa itsitamise saatel.

Õnnega pooleks suutsin siiski vana mehe, Sixteni, napilt seljatada. Tulemused.

No comments: