Monday, April 14, 2008

nädalavahetus Värskas, XVIII Peko Kevad, 1. päev

Hommikusöök Värska Sanatooriumis on elamus omaette - võrreldav ehk aastatetaguse Toila sanatooriumi külastusega. Kui tube on on Värskas väikest viisi kaasajastatud, siis söökla (või restoran) on küll üsna nõukaaegse väljanägemisega ... seal pakutav hommikusöök samuti :).

Peko Kevad, esimene päevPeale hommikusööki on meil aega, külastame Seto Talumuuseumi ja vaatame endile valmis lõunasöögikoha.

Rikume kaks korda riigipiiri :) ja jõuame Korelasse, XVIII Peko Kevade võistluskeskusesse. Avastan, et mind pikka aega teeninud pöidlakompassile on öö jooksul mull sisse tekkinud. Uueks kompassiks saab Silva Spectra. Seekord valin käe peale kinnituva mudeli, mis jääb küll kaardist kaugemale, aga selle eest jätab käed vabaks, mis seiklusvõistlusel palju abiks.

Rada 8.63 km ja 16 kontrollpunkti. Paar esimest punkti lähevad lihtsalt, teel kolmandasse näen ees Lauri Olli selga. Ehkki mul on juba rajavalik tehtud, keeran mingi uitmõtte ajel samale variandile, kuhu Lauri ... nii pool kilomeetrit hiljem suudan uuesti kaardi ja maastiku kokku viia - olen kolmanda punkti asemel jõudnud kuuenda ja seitsmenda punkti vahele - viga vähemalt 5 minutit ...

Tsäimajas    Edasi hakkab vist liiga hästi minema, igatahes enne üheteistkümnendat punkti ei kontrolli ma küngaste vahel suunda (uue kompassiga on seda väga harjumatu teha kah) ja `tasuks` teen kahe minutilise lisakaare. Njah, nüüd lähevad mõtted punktide läbimiselt eemale, kirun uut kompassi ja vaatan niisama metsas ringi, tänu sellele keeran enne kolmeteistkümnendat punkti jälle valede küngaste vahele. Veel kolm ja pool minutit lisakaart.

Kokku aeg 1:00:48 ja parematele kaotan kalendriga. Tulemused.

Värska Veekeskus     Lõunasöök Seto Talumuuseumi Tsämajas on lahe, menüü tõlkimisega on raskusi - oleks nagu välismaale sattunud. Maare tellib suulliimi ja mina latika, aga seda enam küll ei mäleta, kuidas see setu keeles kõlas :).

Taastume mõned tunnid Värska veekeskuses, mille peamiseks atraktsiooniks on veebaar. Ja kuna õhtul on Sanatooriumi restoran reserveeritud, siis avab grupijuht Maare meile (kokkuleppel administraatoriga) lahkesti Värska Sanatooriumi Fütobaari uksed, et saaksime väärikalt tähistada Viffi järjekordset vananemist.

No comments: