Tuesday, April 15, 2008

nädalavahetus Värskas, XVIII Peko Kevad, 2. päev

Ehkki ilm ikka vihmane, on täna vähemalt soe, +7°C eilse +3°C vastu. Ilm tundub lausa nii soe, et proovin täna ära OK Võru uue orienteerumisriietuse, mis on praegu Eesti orienteerumisklubidest kõige ilusam riietus üldse :).

Peko Kevad teine päev Soojendusel on tunda, et olen kaks võistlust juba jooksnud, sääretorud on valusad ja lihased veidi pehmed. Teen veidi pikema ja rahulikuma soojenduse.

Rada 6.27 kilomeetrit ja 14 kontrollpunkti. 1 kp - ehkki etapil on kõik paigas, teen vahetult enne punkti suunavea ja siis ei suuda oma eksimust adekvaatselt hinnata. Lisakaare hinnaks on pea minut. Edaspidi võtan veidi rahulikumalt, üritan tavalisest rohkem vaadata kompassi et sellega harjuda. Punktid tulevad vastu ludinal ja kaheksandas kontrollpunktis saan kätte Paavo Rõigase ja Martin Veermäe, kes selleks ajaks on moodustanud tandemi.

lõpetamas     Enne kümnendat punkti on küll veidi ebakindel tunne, aga punkti võtan siiski veatult. 11 kp - siin tuleb tänase päeva teine suurem viga, mis saab alguse sellest, et teen kiirustades veidi vale etapivaliku. Ehkki saan aru, et olen etapilt kaldunud veidi vasakule, ei taha mõistus sellega leppida ja jätkan kindlameelselt valel kursil. Tänu sellele müttan liiga pikalt soos ja võtan punkti lisakaarega, mis kokku maksab 50 sekundit.

Viimased punktid on samas reljeefipesas, mida eile korralikult kammisin, siin jooksen täna veidi hoolikamalt ja ilma vigadeta. Kokku tuleb täna vigu umbes kaks minutit ja koht lõpuprotokollis mõnevõrra parem, kui eile. Tulemused.

No comments: