Friday, April 18, 2008

seiklustreening Männikul

Eile õhtul pakkus Seiklusklubi Xdream huvilistele võimalust treenida / testida oma valmisolekut kohe-kohe algavaks Hansapank Xdream 2008 hooajaks:

Treeningu puhul on tegu väikse eraldistardist võistkondliku võistlusega, mille võitja aeg on 1.5 - 2 tundi ja kus on hea lihvida oma orienteerumis- ja meeskonnatöö oskusi. Näitlikud linnulennulised pikkused on jalgsietapp 4 km, rattaetapp 10k m ja kanuuetapp 4 km. Võistkond on 3-liikmeline, aga võib osaleda ka mittetäieliku võistkonnaga. Võistkonnad stardivad erinevatele aladele, aga läbivad kokkuvõttes sama raja.

Kohal siis meiegi, Lauri ja Urmoga, ning et asja põnevamaks teha, siis startis kohe peale meid, poolteist minutit hiljem, Plains Wanderer, koosseisus Ott, Silver ja Reigo.

2007044_männiku_multiJooks 3.7 km ja 5 kontrollpunkti. Alustasime mõõduka tempoga, ehkki Lauri arvas, et tempo ehk alustamiseks veidi kõrge :). Esimesed kaks punkti tulid ilusti vastu, aga kolmandasse joostes, mina ilma kompassita ees, tegime väikese suunavea ja siis ekslesime metsatukkade vahel, kokku umbes 1:20. Neljandas punktis oli tavalisele orienteerumisele veidi seiklust ja õnne lisatud, nimelt asus punkt ühes, umbes 30-st lohust. Õnneks leidsime sellegi ilma suurema vaevata. Tagasi võistluskeskusesse joostes tegime veel ühe auringi ümber metsatukkade, 20 sek. Kokku jooksu siis 24:00 ja kilomeetreid kogunes 5.09.

Edasi kanuule. Rada 4.3 km ja 8 kontrollpunkti. Võtsime eesmärgiks mitte võimalikult kiiresti rada läbida, vaid pigem harjutada kanuutehnikat. Teel kaheksandasse (kokku siis 11-ndasse) punkti suutsime lisaks väikese vea teha ja valelt poolt saart mõlada, lisa ajakulu 1:30. Kanuuetapp siis 37:22 ja 4.70 km.

2007044_saustinõmme_multiRattarajaks pakuti 10.0 km ja 10 kontrollpunktiga ringi. Vahetasime rahulikult jooksujalanõud rattakingade vastu ja teele. Ei tea, kas Lauri tahtis jooksu eest kätte maksta :) või (pigem) olen ma rattas lihtsalt nõrk, aga algustempo oli selline, et ma vaevu Urmol tuules püsisin. Rattas me kusagilt lõikama ei läinud, vaid sõitsime kõik ringid korralikult välja. Tänu sellele kaotasime teisel etapil umbes minuti. Viimasesse punkti sõites teeme veidikene vale rajavaliku ja nii tuleb ajale veel minut lisa. Rattaetapp kokku 54:40 ja 17.01 km. Mina hakkasin alles rattaetapi lõpus ülikiirest algtempost ära taastuma ja rattasõidust mõnu tundma.

Kokkuvõttes oli väga mõnus ja vajalik treening, mõõtsime GPS-iga kiiruseid erinevatel aladel, et teha võistlustel paremaid valikuid jooks vs. kanuu või jooks vs. ratas. Selgus et võistkonnakaaslased on (nagu tegelikult arvata oligi) väga tugevad ... Hansapank Xdream avavõistluseni on jäänud veel üheksa päeva.

Läbitud teekond. Tulemused.

No comments: