Tuesday, April 08, 2008

Põhja-Kõrvemaal

Kuna Väike Virve jäi jälle veidikese vanemaks, siis oli pühapäevase sörgiotsa nimeks "Wäikese Wirwe  suur sünnipäevapidu".

Sõitsime Kõrvemaale ja algne plaan oli alustada Soodla jõe äärest, Kaksiksildade lähedalt. Plaan aga muutus, kui teel oli ees läbimatu porimülgas. Alustasime siis Piibe maantee äärest, Kulli tee otsast.

ühisstart Ühisstardi järel algas töö gruppides, varsti olime Viffi ja Raivoga ülejäänud seltskonnast veidi ette jõudnud. Kuna aga Ravioja ületamise järel valisime veidi vale raja ja olime sunnitud ümber pöörama, siis liitusime uuesti suurema osa seltskonnaga. Tuvastasime, et Venemäel on tornist järel ainult vundament, kõik ülejäänu oli piinliku hoolikusega ära koristatud.

Edasi üle Koonukõrve silla juba Jussi nõmmedele. Plaanisime pärast silda hoida kohe paremale, et jõuda Võhma raba ääres olevale oosile, aga ees laiuv vee all olev raba ei innustanud meid liialt seda läbima. Jätkasime mööda raba äärt, kuni meie teed takistas väike, nii umbes 30 meetri laiune sooriba. Hull lugu, mida seiklusvõistlused on inimestega teinud - Viff oli esimene, kes rahumeeli jalgupidi vette hüppas ja meile Raivoga hüüdis "tulge, tulge, vesi on päris soe!" :).

Veel väike rabaületus-läbimine ja olimegi Jussi-Kõverjärve ääres, mis oli veel täiesti korraliku jääkatte all, nii korraliku, et Raivo jää testimise käigus isegi sisse ei kukkunud :).

Jussi nõmmKuna kokkulepe ol kella viieks tagasi auto juurde jõuda, siis edasist matka piiras ajalimiit. Kerget sörki lastes jooksime mööda matkarada, Pikkjärve ja Suurjärve vahelt läbi, ümber Veinjärve ja keerasime siis tagasi Jussi nõmme poole, et jõuda Koersillani (nii on selle nimi Eesti Põhikaardil).

Nüüd algas minu meelest matka kõige ilusam osa - olen päris palju käinud Jussi nõmmel jooksmas, aga ikka ei väsi seda imetlemast. Eestis ainulaadne pea silmapiirini laiuv kanarbikunõmm, mida ilmestavad lugematud mürsuaugud ja kaitsekraavid, raudselt minu üks favorite maastik.

Tagasi jooksime Püüsaare raba äärest ja juba 17:32 olimegi tagasi autode juures, mitte palju pärast teisi saabujaid :). Kokku kogunes kilomeetreid 17.9.

No comments: