Wednesday, April 09, 2008

orienteerumishooaeg? avatud!

Esmaspäeval avasime Maarega oma orienteerumishooaja SK Tallinna Kompass päevakul nimega "Tallinna Sprint". 6.44 kilomeetri pikkust ja 17 kontrollpunktiga rada on küll raske sprindiks nimetada, aga Kompassi päevakutel peaks käima igaüks, kes soovib teha kvaliteetseid orienteerumistehnika treeninguid. Sel korral pakkus rajameister Jürgen Einpaul huvilistele koridororienteerumist:

2003011_hiiu_bkoridor-O
Tavaline suundorienteerumisrada muudetud kaardiga:
Kaart on nähtav ainult punktirõngaste sees ja etapi keskel kitsas ribas ehk "koridoris", ülejäänud kaardist on kaetud valge taustaga. Koridor ei pruugi minna otse punktist punkti, vaid võib teha sisse mingi nurga vms. Mööda koridori jooksmine ei ole kohustuslik. Valgele taustale võivad olla jäetud nähtavale õuealad.

Esimeste punktidega oli tunda, kuidas orienteerumisoskused väga kiiresti rooste lähevad, kui neid pidevalt meelde ei tuleta. Esimese kolme punktiga suutsin teha 7 minutit viga :). Edaspidi hakkas asi tasapisi veidi sujuvamaks muutuma.

KloostrimetsEile siis kohe otsa teine, OK Nõmme teisipäevak. Ilm oli parasjagu nii halb, et kui ei oleks olnud plaanis teisipäevakule minna, siis oleks treening ilmselt tegemata jäänud. Aga metsas oli mõnus kergest vihmast ja jahedusest hoolimata.

Rada 7.8 kilomeetrit ja 17 (hmm, minu kaardil oli küll ainult 16) kontrollpunkti. Sujuvast orienteerumisest on küll väga palju puudu, aga tundub, et orienteerumisoskused pärast talvist pausi pole roostes mitte ainult minul, vaid ka teistel. Lisaks on oma jälje jätnud ka neljanädalane pidev põdemine ja sellest tingitud paus treeningutes.

Anyway, esimesed viis meest olid 30 sekundi sees ja positiivsele poolele tuleb kanda see, et suutsin alistada selle hooaja kindla (tulevase) kõikide Tallinna päevakute võitja, Risto :). Negatiivsele poolele läheb jala väljaväänamine etapil kolmandast punktist neljandasse, kui kaarti lugedes astusin õnnetult puujuurikale nii, et hüppeliiges raksus. Eks selles ole suurim süü ilmselt ülekaalul. Täna hommikul on jalg veel päris kehvas seisukorras.

Nädalavahetusel on plaanis minna Värskasse ja osaleda OK Peko võistlusel XVIII PEKO KEVAD. Xdream läheneb, ei tea, kas peaks ka jalgrattad kaasa võtma?

1 comment:

Anonymous said...

Krt jah, teed mööda ümber kalmistu oli ikka nii palju kiirem. Ma tõmbasin mööda surnuaia serva lootes 150m lühemat etappi, aga seal oli võssi ja prügihunnikuid nagu näha ikka paari minuti jagu :o) Kuid vinge, et terav konkurents on sellel aastal. Dan üritab ka päekaukunni troonile pürgida :o)