Sunday, March 26, 2006

Väsitav pühapäev Haapsalus

Tulime eile maarega üle Rapla Haapsallu, külla Hele Leegile. Tänase päeva põhiline plaan oli Vormsi külastamine mööda jääteed.

Hommikul teeme paaritunnise jalutukäigu Haapsalu linnas Minnaga, senikaua kui Leek ja Pille end latiinorütmide saatel `õõtsutavad`. Ilm on imeilus - tunda juba kevade hõngu. Vaatame üle Noarootsi mineva jäätee Haapsalu poolse otsa - täiesti uskumatu, et märtsi lõpus Eestis nii uhked jääteed veel avatud. Lõpuks saavad Leek ja Pille end piisavalt õõtsutatud ja me saame Minna Pillele tagastada.

Sõidame Rohukülasse ja sealt edasi Vormsile. Talvel on Vormsi ikka täiesti mahajäetud saar, st. tegelikult oli mandrilt jääteed mööda saarele saabunud `maismaarotte` siin tegelikult piisavalt, aga ega siis sellepärast siin veel ühtki söögikohta pole suvatsetud avada. Teeme kogu saarele ringi peale, aga ei leia ühtegi avatud söögikohta. Aga muidu on Vormsi praegu väga armas - kitsad lumised teed ja lummemattunud loodus. Külastame Saxby majakat ja Hullo kabelit.

Vormsilt tulles läheme Haapsallu sööma. Sööme Lossiplatsi kõrval mingis kohvik-pubis. Toit pole halb, aga pühapäeval tahaks mingit maitseelamust, mida me siit kahjuks ei leia. Pärast sööki keerame auto kodu poole ...

Tegelikult oli suur isu keerata poole Vormis jäätee pealt Hobulaiu peale, sinna läks mitteametlik teeots. Minnes mõtlesime, et tagasitulles siis läheme aga peale seda kui olime Vormsil hulk vaeva näinud Mamburi auto hangest välja lükkamisega, loobusime sellest ideest. Sest Hobulaiu jäätee ei olnud just värskelt lahti lükatud ja pealegi olid Mambur ja Pille juba Haapsallu tagasi sõitnud ning kahekesi merepeal lumevangis olla poleks just lõbus olnud.

No comments: