Wednesday, January 10, 2007

näen jälle

Pärast Peterburgi pole enam ühtegi WIFI võrku kohanud. Täna õnnestus kohalikust kioskist osta РОЛ kõnekaart. Hotell küll proovib kaikaid kodaratesse loopida ja küsib kohaliku kõne minuti eest 4.60 rubla lisaks, aga mailid saab loetud ja suhelda ikkagi odavam, kui mobiiliga.

Teha pole midagi, elan seekord linnast 30 kilomeetri kaugusel, mingis nõmedas „välismaalaste” hotellis. Vaatan uudistesaadet ВЕСТИ, kanalilt РОССИЯ. Ei midagi erilist: Tatarstanis rööviti poiss ja nõuti tema eest poolteist miljonit rubla lunaraha. Peterburgis on vesi tõusnud 2.25, puud murduvad, on vigastatuid jne. Kui muust pole kirjutada, siis aitab välja Eesti Aljoša - Eesti fašistid tahavad maha võtta tuhandetele ja tuhandetele (ja mitte ainult Eesti) vabastajatele pühendatud ausamba. Lisaks ei hooli nad tõsimeelsete Eestlaste arvamusest - igatahes ütleb Ain Seppik selges vene keeles, et paljude Eestlaste arvates peaks ausammas jääma sinna, kus on. Negatiivne kangelane on seekord Andrus Ansip.

Ahjaa ... jooksmas käisin kah, seekord majade ja tehaste vahel ... ja poes nägin veini МЕДВЕЖЬЯ КРОВЬ. Selle veiniga seostub mul üks esimesi kordi alkoholi proovida - läksin nii nostalgiliseks, et ostsin prooviks ... loodetavasti pole tagajärjed samasugused :).

No comments: