Tuesday, January 16, 2007

Reisiks vajalikke vidinaid ...

... on ka enamus olemas. Näiteks tuliuus Mjuuu 750, kingitus Heitilt. Ja Nokia telefoniga sobiva juhtmeta klaviatuuri (näiteks sobib mudeliga E 60) tellisin samuti ära. Peaks nibin-nabin õigeaegselt kohale jõudma. Huvitav, et Eestis seda üheski telefonipoes müügil ei ole, pidavat turg puuduma. Samas asendab see edukalt laptoppi just sellisel juhul kui tahad midagi kenasti talletada ja operatiivselt ka saata. Näiteks reismuljeid - katsetame seekord tavapärase pastakas/märkmik süsteemi abil siis kohe elektroonilist sissetoksimist. Pärast vaeva palju vähem.

Ainukene mure on nüüd veel, et telefon ise ei tööta peale viimast Heiti Venemaal käiku enam. Nagu ikka, kui oleme reisile minemas :). Lennukisõiduks lülitas Heiti selle offline reziimi ja enam tagasi ei saa. Oleme proovinud hea ja kurjaga, nüüd tuleb siiski parandusega proovida.

Veidi eeltööd on ikka ka tehtud. Noh, et kuhu minna ja mida näha. Eesti- ja inglisekeelseid reisimuljeid olen lugenud, Lonely Planet muidugi abiks ja veel ootab "Maailm ja Mõnda sarjast" ilmunud raamat "Maa ekvaatori all" (J. Marek), välja antud küll 1961 aga vajalikku taustainfot saab sealtki. Ostsin selle muuseas Raamatukoi interneti antikvariaadist - väga mugav viis vanu raamatuid soetada. Tellid, maksad ja raamatud tuuakse kohale järgmisel päeval juba.

Eriti abiks on aga olnud Vikerraadio saated "Kuula rändajat", kus Hendrik Relve on kuue-seitsme saate jagu Indoneesia juttu rääkinud. Tõmbasime need oma MP3-me mängijasse ja pikematel autosõidu otsadel oleme hoolega kuulanud. Üldse on see hea viis autosõidu aega kasulikult veeta, kuulame ka näiteks Tehnokratti ja muid kasulikke saateid. Tuju läheb heaks kohe, kui aga keerata Andrus Kivirähu "Sirli, Siim ja saladused" jutu peale, mille on sisse lugenud Sepo Seeman. Ei mingit taevaplussi möla või pensionäride vihapurskeid otse-eetris.

Puhkuseni on jäänud 7 tööpäeva. Kokku 10 päeva ärasõiduni.

1 comment:

Anonymous said...

Mõne vidinaga on kohe nii, et hakkab järjest rohkem meeldima. 100% nõus MP3 ja raadiosaadete teemaga. Sain isegi suht kogemata mp3 mängija omanikuks ja nüüd mööduvad pikad jooksuotsad Vikerraadio Ööülikooli kuulates. Parajasti jõuab 2tk ära kuulata.